Härnösand Yippie 10 2015

Lyckat bygge

Text Lars Kågström Foto Pawel Maronski

Många har säkert uppmärksammat och kanske undrat över den lilla svarta utbyggnaden på baksidan av Biskopsgården. Det är helt enkelt en ny separat entré till husets övervåning, där det är representationsvåning och sammanträdesrum.
– Före ombyggnaden tvingades man gå rakt genom biskopens bostad för att komma till trappan upp till övervåningen. Nu har vi delat husets funktioner ännu mer så att biskopens bostad blir mer privat, säger Kajsa Åslin, pressekreterare på Härnösands stift.
Utbyggnaden döljer alltså en ny trappa till övervåningen och den leder även till en ny hiss, som har installerats. Den arkitektoniska utformningen är tänkt att kombinera gammalt och nytt.
– Utbyggnaden ska både smälta in och se ny ut och det tycker jag har lyckats bra, säger Kajsa Åslin.
Den invändiga upprustningen av Biskopsgården är nu klar. Nästa år går renoveringen vidare med tak och fasad.

Artikeln publicerades i Yippie 10 2015 på sidan 11