Mat & dryck Yippie 9 2015

Hallå där Jesper Näsström

HALLÅ DÄR
… Jesper Näsström. som i höst är med i Dessertmästarna på Kanal 5.
Hur känns det att vara med i Dessertmästarna?
– Det är en ära att bli uttagen och det känns enormt spännande. Det var inte helt självklart eftersom jag jobbar 15 timmar om dagen. Efter lite funderande valde jag att hoppa på tåget och det var helt klart rätt val. Jag fick omge mig med människor med lika djupt intresse för gastronomi som jag vilket har varit riktigt kul!
Vad går tävlingen ut på?
– 13 personer ur Sveriges absoluta dessert-elit har handplockats för att möta varandra i olika dueller och tävlingar med fokus på smak, tekniker, estetik och nytänkande. Det är svårt, och det gäller att tänka fort. Desserter som normalt tar 6-7 timmar att förbereda på restaurang ska göras färdiga på en och en halv timme.
Vilken är din dessert-specialitet?
– Jag gillar att arbeta med oväntade kombinationer som folk till en början kanske ryggar för, men sedan älskar. Det kan ofta handla om grönsaker eller annat. Rödbeta och lakrits till exempel, det är en kombo som följt mig sedan länge.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2015 på sidan 12