Kultur & nöje Yippie 6-7 2021

Skön nystart för älskade jazzbruncher

Efter ett långt pandemiuppehåll är de populära jazzbruncherna igång igen. Normalt brukar det vara en konsert i månaden, men arrangören och frilansmusikern Patrik Grundström räknar med att det finns en utbredd jazz- och konsertabstinens och laddar på med åtta spelningar under sommaren.
Jazzbruncherna har varit ett stående inslag i Härnösands musikliv sedan 2015. Idén är att erbjuda ett enkelt och lättsamt sätt att komma ut och lyssna på jazzmusik live en söndagsförmiddag och samtidigt kunna ta en fika eller äta en bit mat. Framträdandet är gratis, men gillar man musiken swishar man 30 kronor per set.
Efter starten på Tullportens konditori flyttade jazzbruncherna över till Bryggeriet på Kattastrand och det är där de nu har återuppstått.
— Det känns jättekul! Sedan 2015 hade vi bara missat en månad innan pandemin slog till. Vi är många som har längtat efter att komma igång igen – musiker, publik och arrangörer.
Söndagar 11.00 på Bryggeriets terrass är det som gäller och genom att spelningarna sker utomhus så finns det utrymme för stor publik, i teorin 500 personer.
— Terrassen har ett maxtak och vill man sitta där och äta mat som Bryggeriet serverar så bör man boka, annars kan man bara ta med sig en stol eller filt och komma.
Den 13 juni var det premiär och sedan blir det musik med nya artister nästan varje söndag fram till och med den 8 augusti. I höst räknar Patrik Grundström också med att kunna dra igång ett annat av sina projekt, Brew Club.

Det händer (urval)
30/6 KBC Trio + 1 (Onsdag!)
4/7 Maya Nyberg & Jesper Norberg
11/7 Tom-Eddye Nordén Trio med gäster

LÄS MER
Du hittar alla jazzbruncher i Yippies kalendarium. Följ Brew Club på Facebook för information om kommande spelningar.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2021 på sidan 25