Kultur & nöje Yippie 10 2020

Startklart för nya Klubb Foajé

Text Karin Pettersson Skarby

Maria Carnbro och Tom-Eddye Nordén blandar konst, musik, företagande och artisteri med intressanta möten på Klubb Foajé. Den 1 november är det premiär.

De vill skapa en avslappnad klubbkänsla i foajén på Härnösands teater, konstnär Maria Carnbro och musiker Tom-Eddye Nordén. En coronaanpassad konsthall med levande bakgrundsmusik och mingel som fortsätter med intervjuer och gästspel av bland annat företagare, artister, författare eller andra intressanta personligheter. När folk väl har satt sig ned får de dessutom en kort konsert serverad.
På klubbens första evenemang kommer Marias abstrakta konst att hänga på väggarna, och Tom-Eddye Nordéns trio spela pianomusik från tidiga 1900-talet, med egna arrangement. Dessutom kommer Tim Falbe från Öbacka Bok att intervjuas av tidigare ansvarig utgivare och journalist Ulf Westman, och berättaren Eva Granath bjuda på fantastiska historier i allhelgonatid.
Planen är att det ska bli en återkommande klubb sista helgen varje månad. Vissa evenemang kommer att vara för barn medans de flesta är för vuxna.
– Vi vill nyttja en av Härnösands finaste lokaler och göra något annorlunda. Något för alla. Det ska vara roligt och enkelt, ett alternativ i utelivet, säger Carnbro.
– Vi vill att det ska vara ett socialt sammanhang med högkvalitativ underhållning, där alla konstformer är välkomna, säger Nordén.

Maria Carnbro

Ålder 33 år
Bor På Härnön
Gör Är designer, entreprenör och konstnär
Familj Sambo och två barn

Tom-Eddye Nordén

Ålder 31 år
Bor Sambo och bonusbarn
Gör Musiker (kontrabasist), producent och entreprenör

Artikeln publicerades i Yippie 10 2020 på sidan 10