Härnösand Yippie 6-7 2023

D 4:as gäng ska ta reda på vad ungdomarna vill

Bästa sommarjobbet

Text Lennart Lundberg Foto Kenneth Zetterlund

Nu ska Härnösands kommun ta reda på vad ungdomarna som bor i Härnösand verkligen vill. Fyra ungdomar har anställts för att ta reda på det. Detta i ett projekt som Härnösands kommuns nya ungdomsdemokratisamordnare Madelen Ottosson, bilden ovan, nu ska driva tillsammans med ungdomarna.

 

HUSSEIN LAFARI

Jag tycker att det här är viktigt. Jag är en öppen och social person så jag har inga svårigheter att prata med andra människor. Jag tycker att det är viktigt att ungdomen får komma till tals. Det måste finnas arbete så att ungdomarna kan stanna kvar och inte behöver flytta från staden. Och jag hoppas att vi ska få in bra idéer. Själv har gått barnskötarprogrammet och hoppas kunna arbeta som barnskötare.

NAZIR SAHALL

Jag tycker att det är bra att vi ska göra intervjuerna tillsammans som en grupp. Och jag tycker också att kommunen ska anstränga sig för att ungdomar inte ska flytta härifrån. Jag ska göra klart mina studier och sedan arbeta med att göra samhället så mycket bättre så ingen ska diskrimineras för religion, hudfärg eller sexuell läggning. Man ska alltid kunna leva bredvid varandra utan problem.

AMAL ABDULAZIZ

Jag tycker också det ska bli roligt att gå ut och intervjua. Vi ska göra intervjuerna tillsammans. Så det blir bra. Det ska bra att kommunen får reda på vilka idéer som ungdomarna har. Jag har som mål att gå klart gymnasiet och sedan utbilda mig till flygvärdinna.

FATA SILLA

Jag är också en social person och har lätt att ta kontakt med andra människor. Så det arbetet passar mig bra. Jag tränar, jag gymmar och jag håller på med idrott. Mitt mål är att läsa klart gymnasiet och sedan gå på universitet och jag tänker utbilda mig till sjukgymnast. Jag vill hjälpa och behandla personer.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2023 på sidan 30