Härnösand Yippie 11 2022

I huvudet på

Beatrice Carlström

Text Lennart Lundberg Foto Frida Sjögren

Om att arbeta inom hemtjänsten
Det är ett ansvarsfullt och lärorikt arbete som ger mycket till oss som arbetar. Men arbetet har utmaningar och kan vara ansträngande inte minst psykiskt. Därför är det viktigt att man ska kunna ta raster så att man orkar med arbetet. Men arbetet ger så mycket att det är värt alla utmaningar som finns.

Om att vara chef
Jag såg på intranätet att kommunen sökte en chef. Jag sökte och hade vissa förhoppningar och blev glad när jag fick arbetet. Jag träffar min hemtjänstgrupp på plats men är placerad i nämndhuset där det finns gott om kunskap som kollegerna delar med sig av, inte minst i personalärenden. Vi arbetar med att få fler att söka till hemtjänsten och upptäcka vilket fint och trevligt arbete det är. Att arbete inom hemtjänsten är lärorikt.

Om hur hemtjänsten kan förbättras
Jag vet inte om man kan utrycka sig i hur hemtjänsten kan bli ännu bättre, jag tycker vi har fantastiska medarbetare ute i fält som gör ett otroligt jobb och lägger ner mycket av sig själv till våra kunder. Men som inom alla vårdrelaterade arbeten så sker det ständig utveckling i metoder, arbetssätt och system som vi tar till oss och lär oss vilket styrker oss i vår kompetens . Så jag skulle säga att hemtjänsten är en ständigt utvecklande verksamhet för att ge bästa möjliga personcentrerade vården. Vi har nu inom i hemtjänsten startat ett arbetslag med personal från olika enheter som planerar och verkställer aktiviteter till våra kunder i hemtjänsten, allt ifrån bio på Sambiblioteket med gott fika från Flodins, till dansband och nyårsfirande på Brännaborg , och där så bjuds det på gott fika och snittar det är ett ständigt främjande för våra kunder inom hemtjänsten.

Om att flytta tillbaka till Härnösand
Jag har bott på många håll. Bland annat i Stockholm och i Kramfors. En anledning till att jag flyttade till Härnösand är att här finns min familj, mitt nätverk. Något som är viktigt inte minst om man har barn.

Om hundar, hästar och dans
Jag har tre vinthundar och jag rider och dansar. Att rida och att dansa bugg och foxtrot kräver balans och följsamhet. Jag har stor nytta av ridningen i dansen.

Om framtiden
Om tre år har jag nog börjat studera, antingen till sjuksköterska eller till socionom. Jag vill utvecklas och gå vidare i livet även om jag nu har ett mycket bra arbete som jag trivs med.

BEATRICE CARLSTRÖM

ÅLDER Fyller 27 år, född på Härnösands BB, uppvuxen i Kramfors

FAMILJ 7-årig son, tre hundar, Zelda, Zilla och Zoie

FAVORITPLATS Vartsomhelst med mina nära och kära

FAVORITÅRSTID Hösten

FAVORITFÄRG Lila

GÖR Chef för hemtjänsten i Älandsbro och Högsjö

Artikeln publicerades i Yippie 11 2022 på sidan 12