Krönikor Yippie 11 2013

Om att bli stor, äldre – och kanske lite bättre …

Men vad är det här? Yippie ser ju inte ut som den brukar! Nej, till slut blev det lilla formatet för trångt för en växande krabat som Yippie, vi fyller faktiskt fem år i mars, och nu behöver vi mer utrymme. Jag satte mig förresten ner och räknade och kom fram till att vi har gjort 49 nummer av Yippie. Och dessförinnan 17 nummer av tidningen Härnösandmagasinet. Totalt 66 tidningar alltså. Nästan värt en bil va? Nej, glöm det. Till skillnad från vad Fotbollsförbundet tycks tro om Anders Svensson så har vi redan bilar så vi klarar oss.

Hur som helst. Att bli stor är en spännande men också lite skrämmande process. Alla minns väl hur det var att som 6-7-åring gå till sin första dag i skolan, sprängfylld av förväntan men också lite pirrig oro. Eller att sluta gymnasiet och bli stor på riktigt, med hela livet och hela världen framför sig. Spännande och skrämmande som sagt, i en härlig blandning.

Ungefär så känns det nu när Yippie blir Yippie Härnösand och dubbelt så stor. Varför gör vi då det här? Jo, nu kan vi satsa ännu mer på våra bilder. Det större och luftigare formatet innebär också att vi kan öka storleken på texten och därmed göra innehållet lättare att läsa för alla. Namnet ändras till Yippie Härnösand för att förtydliga att det är Härnösand, och bara Härnösand, tidningen handlar om. Precis som tidigare är vårt mål att tidningen ska innehålla de mest spännande reportagen, de finaste bilderna, de mest aktuella människorna och den bästa informationen om Härnösand.

En annan nyhet är att det nu går att prenumerera på Yippie Härnösand, något som många efterfrågat. För 295 kronor/år skickas 11 nummer av Yippie till din brevlåda, var du än bor i Sverige.
Se, där fick du ett julklappstips! Perfekt för utflugna barn, andra Härnösandsbor i exil, sommargrannarna eller någon annan som vill hålla kontakten med Härnösand. Nu vill vi så klart också veta vad du tycker om nya Yippie Härnösand. Kontakta oss med dina synpunkter på nya e-postadressen
info@yippieharnosand.se eller på telefon
0611 – 51 13 20.
Fortsätt också att skicka in tips om vad vi ska skriva om. Utan er hjälp skulle vi aldrig ha kunnat bli så stora som vi är nu. Tänk, snart fem år… Kom ihåg att
• nominera din favorit till Årets Härnösandsbo. Läs mer på sid 81
• köpa en julklapp mindre och ge pengarna till hjälparbetet på Filippinerna i stället
• det bara är 10 dagar kvar innan november tar slut

Kom ihåg att

• nominera din favorit till Årets Härnösandsbo. Läs mer på sid 81
• köpa en julklapp mindre och ge pengarna till hjälparbetet på Filippinerna i stället
• det bara är 10 dagar kvar innan november tar slut

Artikeln publicerades i Yippie 11 2013 på sidan 6