Krönikor Yippie 12 2016

Sju år senare

Text Lars Kågström

Det här är min sista krönika i Yippie. Eter nyår börjar jag på ett nytt jobb och får, precis som alla andra, vänta tills Yippie kommer i brevlådan innan jag får veta vad den innehåller.

Det känns förstås jättekonstigt. Och jättespännande. Konstigt att inte längre vara en del av det som har upptagit så mycket av mitt liv de senaste åren. Och spännande att göra något nytt, att verka i ett nytt sammanhang.

Men jag är inte förvånad över att det här händer just nu. Under min tid på jorden har jag lärt mig att livet har sina vändningar. För mig brukar de komma med ungefär sju års mellanrum.

Egentligen gillar jag fasta konturer i livet, att veta ungefär vad som gäller och vad jag kan förvänta mig av morgondagen. Jag gillar att göra en sak i taget och inte fladdra mellan olika saker. Jag gillar helt enkelt någorlunda fasta rutiner, åtminstone som en grund att stå på för att möta alla förändringar som ändå inträffar hela tiden.

Men sedan, efter ungefär sju år börjar det krypa i kroppen. Det rutinartade skänker plötsligt mer trötthet än trygghet och vanorna känns mer ingrodda än inbodda. Då är det dags att byta ut, bryta upp eller göra någon annan större förändring. För mig har det till exempel varit att börja utbilda mig, byta bostadsort, byta jobb…

Nu har jag jobbat med Yippie i sju år, ja lite mer till och med. Och jag varit anställd på Alltid Marknadsbyrå, företaget som ger ut Yippie, i nästan 14 år (som alltså för den som är bra på matte blir 2×7 år). Innan dess var det knappt sju år sedan jag flyttade till Härnösand. Och så vidare.

Jag vet inte om det här är något allmängiltigt som gäller alla människor, men jag tror det. Skillnaden är bara att det som tar sju år för mig kanske tar 30 för en annan och tre månader för en tredje.

En sak vet jag i alla fall och det är att jag kommer att stå på pass vid brevlådan den 25 januari nästa år och vänta spänt på det nya numret av Yippie, precis som  ni andra har gjort i sju år.

Nästa Yippie Härnösand kommer 25 januari. Tipsa oss gärna om vad du vill läsa på info@yippieharnosand.se

7 saker jag hoppas händer de närmaste 7 åren

1. Dubbelspåret mellan Härnösand och Gävle, framför allt till Sundsvall, börjar byggas
2. Härnösand har minst 27 000 invånare
3. Höga Kusten är Sveriges hetaste besöksmål
4. Modo tar sig tillbaka till SHL och vinner sitt tredje SM-guld
5. Härnösand utses till Sveriges cykelvänligaste stad
6. Vi får sju fina vintrar utan slask och halka
7. Plus något som jag inte ens kan föreställa mig nu

Artikeln publicerades i Yippie 12 2016 på sidan 6