Kultur & nöje Yippie Jul 2020

High Coast Jazz Orchestra släpper ny liveplatta

På skivan och liveinspelningen ”Charlie Parker 100 år” spelar orkestern tillsammans med den världsberömda saxofonisten Dick Oatts.
— The entire High Coast Jazz Orchestra played their asses off. Great energy, spirit and nice memories, säger Dick Oatts.
— Dick Oatts från USA har en ganska lång historia som gäst med bandet men aldrig har han spelat bättre än här. För mig känns det nästan som att höra Charlie Parker återuppstånden. Dick är en sann mästare och världsartist flitig efterfrågad som solist runt om i världen, säger Fredrik Norén.
Fredrik Norén från Härnösand spelar trumpet i High Coast Jazz Orchestra och har även producentansvaret för skivan.
— Jag har haft den stora förmånen att i min tjänst som jazzproducent på Musik Västernorrland få vara konstnärlig ledare åt High Coast Jazz Orchestra (HCJO) under drygt 20 år. Bandet har under denna tid arbetat med en rad kända artister som till exempel Bob Mintzer med Yellowjackets, Adam Nussbaum, Tom Harrell, Grace Kelly, Perico Sambeat, Rigmor Gustafsson, Nils Landgren med flera. Sällan har vi lyckats så väl med det musikaliska resultatet som under årets turné. Dels beroende på bandets ordinarie medlemmars hårda och dedikerade arbete, dels beroende på några fantastiska unga begåvningar nu boende i Stockholm, skriver Norén och nämner Henrik Gad från Härnösand på tenorsax som en av de unga begåvningarna.

Skivan kommer att kunna beställas via orkesterns Facebooksida eller hemsida.

Artikeln publicerades i Yippie Jul 2020 på sidan 12