Kultur & nöje Yippie 6-7 2021

Jazzar upp inför sommaren och hösten

Öbacka Jazz & Blues drar igång med Jazzdagar 9–14 augusti, med lunch- och kvällskonserter omväxlande på Sankt Petrilogen i centrum och Bryggeriet ut mot Kattastrand. Där spelar både lärare och elevgrupper från jazzkursen som pågår samtidigt, och etablerade artister.
I slutet av augusti är det premiär för blueskvällarna.
Det är även startskottet för konserter minst en gång i veckan fram till december.
Annika Salmonsson tog i mars över värvet som ordförande i jazzföreningen. Hon håller tummarna för att det inte införs strängare restriktioner igen.
Hur har det sista året varit?
— Allt har legat nere. Bokningarna vi hade gjort är flyttade. Vi hoppas att vi inte har tappat kontakten med medlemmarna och att de återkommer, och det vill vi tro de gör när vi kör igång. Det samma gäller sponsorer, vi måste börja om och kontakta folk.
Hur känns det att dra igång aktiviteten igen?
— Det är otroligt kul, och väldigt utmanande och spännande och se om pandemisituationen håller. Måste vi stänga igen blir det motigt, men vi kan inte göra något åt det.
Vad gläder du dig till mest över?
— Det är många pärlor i programmet, alla har något att se fram emot. Till exempel Norrbotten Big Band och Ale Möller tror jag blir väldigt bra. Och Isabella Lundgrens hyllning till Bob Dylan. Det finns många godbitar! Hela programmet är inte heller klart, det kommer mer.

Det händer (urval)
PROGRAMMET (urval)
12/8: Peter Asplund kvartett
13–14/8: Isabella Lundgren
14/8: Hoven Droven
Slutet av augusti: Sam Rocket And His Blues Prisoners

LÄS MER
Information om Öbacka Jazz & Blues samt program för sommaren och hösten finns på obackajazzoblues.se/

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2021 på sidan 25