Kultur & nöje Yippie 6-7 2020

Martinez får hålla sig hemma i sommar

Coronan ställer till det alla dansbandssugna i sommar, inställt på de flesta håll, och hur går det då för Härnösands största dansband?
– Vi har tvingats ställa in 50 spelningar i sommar säger Danne Strandberg kapellmästare i Martinez orkester och fortsätter: Det har inte hänt under de 30 år jag varit ute på sommarturné!
När klassiska ”Dansbandsveckan i Malung” ett mecka för alla danssugna, ställdes in bestämde sig SVT att spela in ”Dansa hemma” som ska sändas vecka 29.
– Från måndag till fredag blir det en timme dansband per dag där Martinez kör en av timmarna. Danssugna får helt enkelt dansa hemma. Kanske uppemot en miljon tittare kommer att se oss säger Danne.
Även dansband tvingas till ett nytänk under rådande omständigheter och kommer att köra en livestream den 26 juni.
– Vi kommer att köra inne på teatern utan publik och ska lägga in bandade inslag från Härnösand som visar staden från sin bästa sida och även ha en miljökamera på teaterns tak. Vi räknar med att vi kommer att ha runt 1000 personer som följer oss ”live” direkt, och kommer även att få runt 90000 tittare under de närmaste dagarna som helhet av sändningen. Det blir häftigt!
Sommaren i övrigt då? Det blir en ofrivillig vila från spelningarna, några planer?
– Jag har inte varit hemma någon längre sammanhängande tid en enda sommar på 30 år, så nu ska det bli skönt att få vara här och lära känna Härnösands kommuns alla smultronställen i sommar.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2020 på sidan 12