Kultur & nöje Yippie 9 2016

Musik i fokus på nya ”Wall”

Efter att klubben 1905 stängde har det inte funnits många alternativ på klubbscen i Härnösand. Men nu ska Maja Nylund få fart på Köttmagasinets lokaler med klubbkonceptet Wall.

Hur känns det att få driva egen klubb?
– Hur kul som helst. Det ska bli roligt att få tillföra något i Härnösands klubbliv.

Hur fick du denna möjlighet?
– I somras jobbade jag som assistent för Höga Kusten Nöje som arrangerar Härnösands Stadsfest bland annat. Det pratades om att jag eventuellt skulle få fortsätta med något slags projekt när sommarperioden slutade. När hösten väl kom fick jag frågan om att driva ett klubbkoncept och då var svaret självklart ja.

Varför kändes det självklart?
– Jag har länge haft ett brinnande intresse för musik- och klubbbranschen. Jag DJ:ar och spelar på en del klubbar. Ägarna till klubbarna har nästan alltid en tanke om hur de vill ha det samt kring vilken musik som ska spelas. Det stämmer inte alltid överens med mina egna idéer. Jag har alltid tänkt att får jag en möjlighet att skapa en produkt jag kan stå för ska jag ta den, därför känns det här perfekt.

Vad kan man förvänta sig av Wall?
– Förhoppningsvis något utöver det vanliga klubblivet i Härnösand. Vi ska försöka få till en mer kompakt och avslappnad miljö än vad det varit tidigare. Musiken ska stå mer i fokus, det kommer att bli ett annat dansgolv, det ska finnas mer bekväma sittplatser samt aktiviteter man kan ägna sig åt under kvällen.

När har klubben öppet?
– En gång i månaden med start den åttonde oktober.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2016 på sidan 12