Kultur & nöje Yippie 10 2015

Premiär nr 26 med revy och Fåntanellerna för Lillemor

Den 23 oktober har Härnösandsrevyn Fåntanellerna premiär. Då står 73-åriga Lillemor Claar som vanligt på Teaterns stora scen. Hon är en av två som är kvar från Fåntanellernas debut för 26 år sedan.
– Jag fortsätter för att det är så himla roligt med revy. För mig är humor en ledstjärna i livet, säger hon.
– Ofta spårar det ur för oss totalt när vi sitter hemma hos varandra och spånar!
Förutom sin medverkan i Fåntanellerna är Lillemor också ständigt aktiv som revyartist på egen hand, då som den märkliga gamla tanten Tilda Trygg. Den karaktären har följt Lillemor i 20 år. Bland annat har hon uppträtt som Tilda Trygg på Södra teatern i Stockholm och vunnit det Nordiska mästerskapet i monolog som gick i jämtländska Vigge år 2002.
– Tilda Trygg är en tant som gärna vill vara med och nästla in sig för en tårtbit när det vankas fest någonstans. Hon är intresserad av världen och EU och har tagit fram en egen EU-dräkt som hon har på sig. Ofta går jag in på olika tillställningar och överraskar, det är alltid lika roligt. Från början vågar folk inte skratta och många gånger har jag närapå blivit utslängd innan jag ens kommit upp på scen. Som Tilda Trygg ser jag ju ut som en katastrof, och många tror väl att det är någon gammal tant som gått vilse.
Inför premiären av Fåntanellerna är Lillemor Claar full av förväntan.
– Jag kan inte berätta något om föreställningen, men jag kan lova att det blir roligt, säger hon.

Lillemor Claar

Ålder 73
Bor Radhus på Sälstensgränd
Gör Pensionär och revyartist
Familj Tre barn, fyra barnbarn och ett barnbarnsbarn

Artikeln publicerades i Yippie 10 2015 på sidan 13