Mat & dryck Yippie 11 2019

Ett år med Apa

Restaurang Apa vid torget överträffade förväntningarna under sitt första år. Nu har Apa öppet alla dagar i veckan och platschefen Dennis Marzouki har fått skaffa en övernattningslägenhet i Härnösand.

Hur har första året varit?
– Det har gått bra, till och med lite över förväntan. Härnösand har tagit emot oss väldigt bra. Allt från fin feedback från gästerna till hyresvärden Westerlinds som har gjort det sjukt bra. Från början tänkte vi att vi skulle ha stängt i alla fall måndagar, men nu har vi öppet alla dagar i veckan.
Hur ser framtiden ut för Apa i Härnösand?
– Bra! Vi fortsätter att köra på och utveckla verksamheten här. Det innebär till exempel att erbjuda nya rätter – det kan bli smalt att bara ha hamburgare på menyn. Vi har redan nu andra alternativ och kommer nog att utveckla den delen ännu mer. Sedan vill vi gärna samarbeta ännu mer med lokala leverantörer.
När ni startade för ett år sedan hade du inte mycket koll på Härnösand. Vad har du gjort för upptäckter under det här året?
– Om jag ska försöka sammanfatta det: Det finns väldigt mycket roligt folk här. Dels har jag insett att det är många trevliga människor som jag känner igen från när jag jobbade i Sundsvall och som nu är gäster här. Dels finns det väldigt många drivna och intressanta människor som gör saker i Härnösand. Det är Hernö gin, bryggerierna, Peckas tomater och fler också. Det öppnar ju för roliga event och samarbeten, och jag är positivt överraskad över hur lätt det har varit att få kontakt och dra igång grejer. Lättare här än i Sundsvall faktiskt.
Nämn några saker som skulle vara bra för utvecklingen av APA och Härnösands centrum!
– Det skulle vara bra att få till det här med hotellplanerna helt klart. Det finns potential, men det saknas bäddar helt enkelt. Med fler hotell skulle vi ha mer turism, mer affärsfolk och mer rörelse i centrum. Det skulle alla tjäna på. En andra sak är väl att få ordning på Prisma – eller någon annan galleria. Jag vet att det jobbas mycket med det här och det skulle vara bra för centrum att ha en galleria. .

Dennis Marzouki

ÅLDER 29
FAMILJ Fru
BOR Sundsvall och övernattningslägenhet på Storgatan i Härnösand
GÖR Platschef på Restaurang APA

Artikeln publicerades i Yippie 11 2019 på sidan 18