Näringsliv Yippie 4 2022

Företagarnas bästa vän

Text & foto Maria-Thérèse Sommar

Ett målinriktat energiknippe, så skulle man kunna beskriva Nathalie Hellerstedt. I höstas packade hon väskorna och flyttade från Stockholm till Härnösand. Med sig hade hon även en helt nystartad del av företaget Pabliq, ett kontor där hon nu är försäljningschef.

Vi möts på Tobaks, där Pabliq har sina lokaler och just nu söker efter fler säljare. Kontoret startades i november.
Nathalie kommer från Stockholm och har pluggat ekonomi i bland annat Luleå, Skellefteå och Amsterdam, med examen från Uppsala Universitet. Hon har en bakgrund inom många områden: rekrytering, finans, media och som säljare. Ekonomi och sälj är den röda tråden och för tio år sedan hittade Nathalie sitt nuvarande fokus: upphandling.
– Jag blev en riktig upphandlingsnörd! Jag var anställd på ett mediaföretag som bevakade upphandlingsbranschen. Det är sälj jag gillar, och att skattekronor ska förvaltas på bästa sätt. Det är stora affärer och väldigt allmänbildande. Mycket har med innovation att göra, vilket är spännande.

När organisationer inom offentlig sektor, till exempel myndigheter och regioner, behöver köpa in varor eller tjänster är de skyldiga att göra en offentlig upphandling, där alla som har företag kan vara med och lämna anbud.
Pabliq dammsuger marknaden på erbjudanden om upphandlingar, eftersom de läggs ut på väldigt många olika ställen och kan vara svåra för den enskilda företagaren att hitta. Genom Pabliq kan man prenumerera på uppdateringar och få mail med sammanställningar över alla upphandlingar som ligger ute.

Nathalie hade sålt Pabliqs tjänst i två år innan hon fick i uppdrag att starta ett nytt säljkontor. Planen var att starta det i Stockholm, men Nathalie tog diskussionen med sin vd var hon ville starta kontoret, men inte i Stockholm, utan i Härnösand. Hennes tvärsäkra övertygelse om att det skulle funka gjorde att hon fick grönt ljus. Och varför just Härnösand? Jo, kärleken.

Under de månader som Nathalie hittills har bott i Härnösand har kärleken vuxit även till staden:
– Det är ju inga pendlingsavstånd, sju minuter till allting! Jag tycker om naturen och att ha fått en högre livskvalitet.
Mer tid för fritid uppskattas av Nathalie, som bland annat är intresserad av att måla och dansa. Men det är tydligt att jobbet också är en passion:
– Min stora utmaning nu är att få tag på kandidater till Pabliq som är modiga, kreativa och villiga att testa något nytt!

Nathalie Hellerstedt

ÅLDER 40 år.
FAMILJ Sambo och bonusbarn.
BOR Härnösand.
TYCKER OM God mat i goda vänners lag.
PÅ FRITIDEN Tycker om att umgås med nära och kära samt att kunna träna regelbundet.

Artikeln publicerades i Yippie 4 2022 på sidan 16