Näringsliv Yippie 1 2021

Hjälper kunderna med säkrare försäkringar

Text Karin Pettersson Skarby

Säkra AB har ett sextital förmedlarkontor över hela landet. Härnösandsbon Marcus Berglund är den enda norr om Gävle som jobbar med sakförsäkringar.

– När jag startade upp verksamheten från Härnösand, hade jag inga kunder med mig. Jag har startat från scratch, det har gått bra och min portfolio växer, säger Marcus.
2019 fick han en förfrågan av Säkra Försäkring som undrade om han ville bli bolagets enda försäkringsförmedlare i Norrland. September 2019 startade Marcus siun verksamhet i ett kontor på Tobaks i Härnösand.
37-åringen har jobbat med försäkringar i Härnösand hela sitt yrkesliv och har bland annat jobbat hos Länsförsäkringar och Trygg Hansa.
Som försäkringsförmedlare hos Säkra är han länken mellan kunden och försäkringsbolaget. Han jobbar mot alla typer av företag men är specialiserad på entreprenad och yrkestrafik. Han hjälper kunden med att vara rätt försäkrad och förhoppningsvis även ta ner premiekostnaden.
– Jag samarbetar med alla försäkringsbolag för att hitta den bästa lösningen för kundernas verksamhet, berättar Marcus.
Han tycker han har en kul jobb.
– Den rollen jag har i Säkra är extra rolig. Jag står på kundens sida och kan hjälpa dem. Jag jobbar närmare kunden.
Säkra är idag en av Sveriges största försäkringsförmedlare med sina 60 kontor och 250 medarbetare. Marcus tror att bolaget kommer att växa. Säkra fortsätter att anställa folk och förvärva andra bolag.
Hur har corona påverkat din verksamhet?
– Det har varit svårare att träffa nya kunder sedan pandemin bröt ut. Jag säljer in förtroende och det är svårt att bygga upp det på telefon. Som tur var, hade jag fått några kunder innan mars 2020. Nöjda kunder sprider ryktet om min verksamhet och jag har även lyckats få in kunder den vägen.

Artikeln publicerades i Yippie 1 2021 på sidan 19