Näringsliv Yippie 3 2023

Hotellet tar form

Text Lennart Lundberg

Fler bilder:

Så kommer det att se ut, Hernö Gin Hotell som ska stå klart i december nästa år. Det är ritat av Arkitekterna Krook & Tjäder och kommer att uppföras i nio våningar på Kanaludden i Härnösand. Hotellet får 120 rum, flera barer, restaurang samt konferensanläggning med sju lokaler och en kapacitet på upp till 225 personer.

Arkitekt Peter Håkansson Torring hos Arkitekterna Krook & Tjäder är nöjd med hotellets utformning.
– Vi vill skapa en byggnad med en tydlig siluett som kan möta upp simhallens skulpturala form utan att konkurrera med den. De höga slanka volymerna med inbördes förskjutning tycker vi skapar ett fint motiv mot vattnet, säger Peter Håkansson Torring, ansvarig arkitekt.

Arkitekterna har valt att utforma de nedersta våningarna med mycket glas.
– Det är en vacker plats med fina utblickar i flera riktningar. Genom att arbeta med stora glasytor i dessa våningar bjuder vi in landskapet i hotellet. Samtidigt gör det att byggnaden känns inbjudande och hemtrevlig för de som rör sig i området när det är mörkt.

Hernö Gin Hotell i Härnösand kommer att ingå som medlemshotell i Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts. Nordic Hotels & Resorts är 39 fristående hotell. Hernö Gin Hotell kommer att tillföra gruppen ett nytt unikt koncepthotell med öppning i slutet av 2024.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra fantastiska gäster ytterligare en destination och upplevelse. Precis som gänget bakom Hernö Gin så drivs vi av ambitionen att överträffa människors förväntningar, säger Nordic Hotels & Resorts ägare Petter Stordalen i ett pressmeddelande.
Det här blir, enligt Petter Stordalen, ett unikt hotell.
– Hotellet ligger på en fantastisk plats och jag ser därför fram emot december 2024 då vi välkomnar de första gästerna till hotellet, säger Petter Stordalen.

HERNÖ GIN HOTELL

LÄGE Byggs havsnära vid Södra Sundet. Ett centralt beläget hotell med gångavstånd till Härnösands centrum.
ANTAL VÅNINGAR 9
ANTAL RUM 128, varav 18 är större rum och sviter
FACILITETER Flera barer, restaurang, konferensanläggning med 7 lokaler och kapacitet upp till 225 personer. Relax och bad i intilliggande simhall.
ARKITEKT Arkitekterna Krook & Tjäder
TOTALENTREPRENÖR J A Skogström AB
ÖPPNING 2024

Artikeln publicerades i Yippie 3 2023 på sidan 8