Härnösand Yippie Julextra 2015

Ove Sjödin: Närhet och service är viktigast för handeln

Ove Sjödin på City Experten ser fram emot julhandeln. Han startade sin karriär som butikschef när han tog över Expert i Härnösand 1989.
– Då jobbade jag i Sundsvall inom radiobranschen. Möjligheten att ta över butiken kom, och jag ville hem till min hemstad Härnösand så jag bestämde mig för att satsa på det.
Expert drev han fram till 2012 när den norska koncernen gick i konkurs. Då bestämde han sig för att fortsätta på egen hand.
– Det var riktigt jobbigt eftersom vi förlorade vår distributör vilket betydde att vi inte hade någonstans att köpa varor ifrån. Snabbt gick vi därför med i Audio Video-koncernen. Namnet Expert lånade vi och blev City Experten, eftersom vi ligger i city i både Härnösand och Kramfors.
Samma år uppgraderades butiken i Härnösand till en ny lokal på 350 kvadrat.
– Det är en bättre upplevelse för kunden men också ett lyft arbetsmiljömässigt, säger Ove som tycker att den lokala handeln fyller en viktig funktion i Härnösand.
– Två av de största fördelarna med att handla lokalt är närheten och servicen. Vi kan erbjuda direkt hjälp med montering och installering på ett smidigare sätt än om du handlar via internet eller på någon av elektronikjättarna.
Ove trivs med jobbet som butikschef och har inga planer på att sluta.
– Det bästa med jobbet är att varje dag erbjuder nya erfarenheter. Dessutom försöker vi alltid utvecklas och hänga med på utvecklingståget vilket är en rolig utmaning.

Ove Sjödin

Ålder 61
Gör Äger City Experten i Härnösand och Kramfors
Bor Murberget
Familj Fru och två barn

Artikeln publicerades i Yippie Julextra 2015 på sidan 9