Podd Yippie 1 2021

Musiker, trummis & kapellmästare

4. Lär känna Danne Strandberg

”Hur ska man leva livet nu?”

Världen förändrades 2020. Pandemin har påverkat många i samhället väldigt påtagligt och en av dem som såg hela vardagen vändas upp och ned var musikern Danne Strandberg. Som kapellmästare i ett av Sveriges största dansband såg han fram emot ett fullbokat spelår när coronarestriktionerna plötsligt slog till i mars.
Inom loppet av ett par dagar avbokades samtliga spelningar. Bandet gick från 150 till 0, och ställde Danne och bandet inför en helt ny verklighet.
— Många tänker kanske inte på det, men bandet är ju också ett företag. Det här är vår försörjning och utan spelningar har vi inga inkomster.
Steg ett blev att försöka se till så att bandmedlemmarna klarade sig ekonomiskt. Steg två blev att försöka hitta nya rutiner i vardagen. Och är man van att resa uppåt 200 dagar om året så är omställningen till en vardag hemma i lägenheten utan tider att passa ganska brutal.
— Frågan blev: Hur ska man leva livet nu? Jag tränar mycket, men plötsligt stängde ju även gymmen så då fick jag köra utomhusträning och jag köpte hantlar för att hålla igång.
I Härnösandspoddens januari­avsnitt berättar Danne Strandberg och prövningarna under pandemin men också om uppväxten i Kiruna, låten som födde den livslånga kärleken till musiken, livet på turné och om hur han hamnade i Härnösand.
Och som bonus: Entreprenören Dan­ne Strandberg berättar om planerna på en äventyrsgolf i centrala Härnösand.

Lyssna och hitta fler avsnitt på https://harnosandspodden.se/

Danne Strandberg

ÅLDER 58 år.
BOR Rotudden.
GÖR Yrkesmusiker sedan drygt 30 år. Trummis och kapellmästare i dansbandet Martinez.
FAMILJ Tre barn.

Artikeln publicerades i Yippie 1 2021 på sidan 50