Sport & fritid Yippie 3 2020

AIK Hockey Härnösand vann Division 1-kvalet

Text & foto Jens Näsman

ISHOCKEY. Den 10 mars blev det klart. AIK Hockey Härnösand är klara för spel i Division 1 Norra igen. Om nu inte serien blir för dyr – att de pengarna inte går att hitta på den lokala sponsormarknaden alltså.
– Det är det vi får se, men vi vill absolut ta chansen. Nu är det dags att höja värdet på ishockeyn i Härnösand igen. Killarna har gjort en strålande säsong och nu i slutskedet av kvalet visades det sig att vinnarinstinkten verkligen fanns där under klubbmärket, berömmer AIK-coachen Peter Gradin efter 6–5-seger hemma och 4–5-förlust först efter förlängning i returmötet i Sundsvall.
I returmötet såg det dock mörkt en bra bit in i mittenperioden.
Underläge 1–4 efter bland annat en missad straff.
– Vi behövde nå ett oavgjort resultat och grabbarna gav verkligen allt i slutperioden för att det skulle bli ett faktum. Kul för både gänget och klubben att vi äntligen fått vinna något igen, summerar Peter Gradin.
För Härnösands del är det avgörande om division 1-serierna fortsätter vara fyra till antalet. Då handlar det om matcher i Sundsvall, Örnsköldsvik, Östersund, Brunflo, Vännäs och Teg förutom de klart längre i Skellefteå, Piteå, Boden, Kalix och Kiruna.

KVALFAKTA

Match 1: Härnösand–Sundsvall 6–5 (2–2, 3–2, 1–1)
Match 2: Sundsvall–Härnösand 5–4 (1–1, 3–1, 0–2, 1–0)
Totalt: 10-10, Härnösand döms som vinnare tack vare vinst på ordinarie tid i första mötet.

Artikeln publicerades i Yippie 3 2020 på sidan 55