Sport & fritid Yippie 10 2021

Gothia Cup nästa för HSK F07

Text Jens Näsman

FOTBOLL. Seriesegern i Flickor Division 3 missades med tre poäng, men några helger senare spelade man hem säsongens första (och enda!) cup – GIF Sundsvalls Höstcup.
Nu siktar HSK:s F07 mot något riktigt stort.
– Vi hoppas tjejerna kan få åka på Gothia Cup nästa sommar, berättar ledarna Anna och Andreas Prytz samt Helene Swedin.

De flesta spelarna i HSK:s F07-lag har lirat tillsammans sedan första året i Kvartersen.
Framgångar har inte saknats under de åtta åren, men det har inte varit det viktigaste.
– Det här laget kännetecknas främst av en stark sammanhållning – och att det alltid finns ett skratt på gång, berättar ledarna i den 16 tjejer stora truppen.
Yippie besökte lagets säsongsavslutning då det vankades ”gofika”, men vi fick låna några av tjejerna innan kalaset drog igång.
Rättare sagt trion Stella Gradin, Lisa Swedin och Meja Åström.
Vad är er främsta styrka som lag?
– Vi är ett spelande lag, svarar de i kör. Men vi skulle nog behöva bli lite tuffare, det är de fysiska lagen (läs Remsle UIF, reds anm.) vi har haft jobbigast emot den här säsongen, erkänner de innan de får paruppgiften att betygsätta den tredje.
Meja och Lisa om Stella Gradin:
– Stella är landskapets bästa målvakt i årskullen. Hon har bra räckvidd, är orädd och hittar alltid något sätt att rädda bollarna på.
Stella och Lisa om Meja Åström:
– Meja är defensivt urstark och är en riktig bollvinnare på innermittfältet för oss. Hon är även en mycket duktig passningsspelare.
Meja och Stella om Lisa Swedin:
– Lisa kan både dribbla och avlossa hårda skott med sin vänsterfot. Hon har dessutom ett jättebra spelsinne och ser oftast vad som ska göras för att öppna nya ytor.
Hur var det att äntligen få spela cup igen?
– Kul så klart, men vädret var inte lika roligt. Det regnade alldeles för mycket och det hann nästan bli mörkt innan finalen var klar.
Vad är Ert bästa cupminne tillsammans?
– Helt klart Storsjöcupen i Östersund för två år sedan. Det var en jättebra cup.
I samband med avslutningen avslöjades det att de aktuella cupdrömmarna sträcker sig längre än så.
Förhoppningen är att laget ska kunna dra ihop tillräckligt med pengar för att kunna vara med i nästa sommars Gothia Cup i Göteborg. Världens största ungdomsturnering i fotboll.
– Vi har påbörjat sponsorbearbetningen, men vi är bara i en inledande fas. De som vill får dock gärna följa vårt lags ”resa” via Instagram. Vi finns under #hskf07, inflikar Anna Prytz.

FAKTA

HSK F 07
Truppen: Stella Gradin (målvakt). Utespelare: Aya Algazoli, Viktoria Sapage, Märta Rydmark, Sarina Bagheri Afousi, Lisa Swedin, Elly Frisk, Nikki Winqvist, Felicia Forslund, Ninni Caro-Granlöf, Meja Åström, Elsa Sundin, Indra Lundqvist, Tea Winqvist Jallow, Felicia Näsholm-Flodin.
Tränare: Andreas och Anna Prytz, Helene Swedin.

Artikeln publicerades i Yippie 10 2021 på sidan 60