Sport & fritid Yippie 12 2020

Härnösand HK:s handbollsframtid

Text & foto Jens Näsman

Fler bilder:

Handboll. Alla födda 2004 och tidigare i Härnösands HK har varit tvungna att pausa den gemensamma inomhusträningen.
För de yngre finns dock passen kvar.
– Även om vi inte kan spela matcher i nuläget kan vi alla fall använda oss av lediga träningstider i större hallar, säger Emelie Simensen, tränare hos HHK:s flicklag födda 2011.

Sportredaktören för Yippie fick en ovanligt tuff uppgift att hitta något att rapportera om i årets sista nummer.
Tanken under hösten har varit att göra något på Härnösands Handbollsklubbs deltagande i Division 1 Norra, men enligt det senaste beskedet från Folkhälsomyndigheten kommer inga fler matcher att spelas den här säsongen.
Tävlingsuppehållet kan komma gälla ända till 30 juni 2021.

Ungdomar födda 2005 och senare kan dock genomföra sin ordinarie verksamhet. På sikt kanske man kan påbörja matchutbyte igen, men just nu är det bara träning som gäller.
– Klart att det alltid är roligt att åka och möta andra lag, men i den här åldern finns massvis att träna på. Inte minst att träna på stor plan som vi har möjlighet att göra nu när det frigjorts lite nya träningstider, berättar tränaren för HHK:s F11, Emelie Simensen.
Laget tränar just nu ett pass i Landgrenhallen och ett i Gerestahallen.
– Förut körde vi båda passen på Geresta, men nu märker man hur trångt det är där. Kantspelet blir ju helt obefintligt till exempel.

Det här F11-gänget har redan testat på cupspel i såväl Sundsvall, Ramvik, Sollefteå och hemma i Härnösand. Nu inför jul skulle man fått åka på cup till Hudiksvall, men den blev uppskjuten med anledning av den pågående pandemin.
– Läget är som det är… och det är i alla fall jättebra att vi kan fortsätta sysselsätta de under 15 år. För vår del har det till och med blivit så att vi fått in några nya tjejer i laget, påpekar Emelie som nu har ett 20-tal namn på laglistan.

FOTNOT. Emelies syster Caroline Hellström har en dotter i laget och agerar assisterande tränare/lagledare.

Artikeln publicerades i Yippie 12 2020 på sidan 64