Sport & fritid Yippie 8 2023

Nu är IBK Härnösands utomhusarena klar

Text Miriam Maul

INNEBANDY I början av augusti lades den sista biten golv på IBK Härnösands nya utomhusplan på Högslätten. Sedan dess har planen använts flitigt, redan från stunden golvet var färdigbyggt och sargen och målen ditsatta.

Ordförande Andreas Lindstedt är mycket nöjd över starten efter färdigställandet av planen.
– När sista biten klickades fast så var det ren och skär glädje från alla inblandade. Att vi gemensamt kunnat skapa detta är så otroligt roligt. Nu står vi äntligen här med en färdig innebandyarena. En dröm som har gått i uppfyllelse för många innebandyintresserade ungdomar.

Projektet startade redan för 1,5 år sedan då tankarna i föreningen började kring hur de skulle kunna skapa en spontanyta för innebandyn.
– Grabbarna spelar spontanfotboll hela sommaren, ytor finns det gott om. Så varför inte skapa en yta där man när som helst kan spela innebandy, säger Lindstedt.

Sagt och gjort så tog föreningen kontakt med kommunen om en lämplig markyta. Kommunen har varit på från början och har hjälpt föreningen mycket, tillsammans med RF-SISU och Innebandyförbundet. Och nu är alltså planen äntligen på plats, redo för alla ungdomar som vill komma och spela.
– Planen har varit full med ungdomar varje dag sedan färdigställandet. Allt ifrån barn till spelare från vårt herrlag har varit på plats och spelat. De har spelat smålagsspel tillsammans. Redan första kvällen kom förfrågningar om det gick bra att börja lira. Samma kväll som sista plattan var lagd så spelade ett 20-tal ungdomar på planen, säger ordförande Andreas Lindstedt.

Sedan dess har det spelats i stort sett varje dag, när vädret har tillåtit.
– Ungdomar åker upp dit och vips så har det delats lag och de spelar för fullt. Sådant värmer att se och gör att allt jobb med planen varit värt besväret. Nu hoppas vi att fler upptäcker det roliga med innebandy och testar på den här roliga sporten. Antingen i föreningen eller som motionsform.

En invigning av planen kommer att ske till våren, då planen öppnar igen för säsongen. Men redan nu går det alltså att spela, fram till minusgraderna och snön kommer.

Artikeln publicerades i Yippie 8 2023 på sidan 50