Sport & fritid Yippie 10 2016

Sista matchen spelad för lagkaptenen

Text Jens Näsman

”Det  har känts som jag har hållit på väldigt länge”

Peter Johansson var 30 år när Härnösands FF bildades 2007 som ett samarbetslag av klubbarna Älandsbro AIK, IFK Härnösand/Bondsjöhöjdens IK och Moffe BK.
Johansson hade dessförinnan provat på spel i andra klubbar – bland annat IFK Timrå i ”gamla” division 2 säsongen 2002 – men de flesta säsongerna hade han spelat med ÄAIK. Tillsammans med offensiva radarpartnern Alen Zulovic spred han skräck bland division 4- och division 3-försvararna innan klubben tog klivet upp i ”nya” division 2 Norrland inför säsongen 2010.
Han spelade tre säsonger i tvåan 2010-2012 innan det blev spel i IF Älgarna och Frånö SK. Inför den här säsongen kom han tillbaka till HFF för att som 38-åring (fyller 39 om några veckor) leda laget som lagkapten.
Var tanken att sluta cirkeln?
– Nja, det var väl inte bestämt att det bara skulle bli en säsong, men skall jag vara ärlig har det känts i år att jag hållit på väldigt länge så här, erkänner Peter som uppvaktades med blommor före serieepilogen mot Morön den 15 oktober.
Var det sista matchen?
– Ja, det var det nog. När jag sa till mina söner att jag hellre ville följa med på deras träningar/matcher i stället för att sticka iväg fyra vardagskvällar i veckan på mina egna, såg de dock väldigt förvånade ut. Men det är kanske inte så konstigt – de har ju växt upp med att få hänga med på träningarna om det inte varit för sent, skrattar Peter.

Skytteligan i HFF 2016

8 mål Adrian Borostean och
Robin Bergman (varav en straff)
6 mål Nick Amartey Scharkowski
5 mål Sviatoslay Zubar
4 mål Bamekee Toure och
Niclas Bönström
3 mål Johan Ödmark och
Stefan Lagergren
2 mål Oleg Lashyn och
Peter Johansson
1 mål Christoforos Gavriil

Beröm till Peter Johansson

HFF:s Göran Dahlberg skrev följande på den lokala fotbollssajten www.fotbolly.se:  ”Peter  är definitivt en av Härnösands bästa fotbollsspelare under de senaste decennierna. Han var med på vår resa från div 5 till toppen av div 2. Han har alltid, även 2016, varit en toppspelare i sina lag; snabb, teknisk, bra speluppfattning, en kämpe med en fantastisk vänsterfot.”.
Härnösands FF slutade på fjärde plats i årets Division 2 Norrland. Sedan säsongen 2010 har man haft placeringsraden: 9-8-3-3-9-5-4.

Artikeln publicerades i Yippie 10 2016 på sidan 19