Sport & fritid Yippie 4 2023

Sport i massor för Mimmi

Fler bilder:

SPORT Mimmi Kåhrström, 12 år, älskar idrott och är en vinnarskalle. Sportjejen från Härnösand håller på med flera idrotter och har gjort det i många år. Det som gäller är ishockey, tennis, innebandy och golf. Fotboll fanns också med på listan, tills i år.

– Jag har alltid gillat idrott, älskar att röra på mig. Jag tycker att tävlandet är väldigt roligt.
Idrott är som sagt något som funnits med länge och Mimmi har många bollar i luften. Förra sommaren började Mimmi med golf.
– Det bästa med golfen är att man får röra mycket på sig och när vi är där träffar jag ofta folk jag känner. Det svåraste är att veta hur man ska sikta. Man siktar med fötterna och det är svårt, så där får pappa hjälpa till.

Störst öga har hon för hockeyn. Mimmi har spelat hockey sedan hon var fem år och är van att spela med killar. Det är inget hon räds, snarare ser hon det som en utmaning.
– Det är så klart tufft fysiskt, med tacklingar och ett högt tempo. Och när jag står i mål kan en del skjuta väldigt hårt, men jag är inte så rädd av mig och tycker det är mest kul att få utmanas.

Hon drömmer om att spela i SDHL och Modo står högst på önskelistan. Mimmi träffade Sara Grahn under ett träningsläger i Dalarna, som blev en av hennes förebilder.
– Det var riktigt häftigt, henne ser jag upp till.

Utöver det är Henrik Lundqvist en stor förebild, samt härnösandsbekantingen Anton Forsberg.
– Jag har fått en av Antons målvaktsklubbor, som han har signerat. Att få träffa honom i verkligheten på ett träningspass kändes coolt÷
Mimmi är en tuff, sprallig tjej som lägger mycket tid på idrott. Hon beskriver sig själv så här:
– Jag har väldigt mycket energi, är väldigt glad och jag älskar skämt! Mina skämt är inte så jättebra, det tycker åtminstone inte min familj. Men jag älskar att få gåtor att klura på och få skämt till mig, ett gott skratt förlänger livet!

Familjen Kåhrström andas idrott, det märks. Men under sommaren blir det lite sportslig vila för Mimmi.
– På sommaren händer det inte jättemycket. Vi är ofta i stugan i Dalarna och brukar hälsa på släkten.

MIMMI KÅHRSTRÖM

FAMILJ Mamma Lotta, pappa Fredrik, storebror Mille och hunden Burton.
SPELAR Ishockey, tennis, innebandy och golf.
STÖRSTA FÖREBILDERNA Henrik Lundqvist, Anton Forsberg och Sara Grahn.

Artikeln publicerades i Yippie 4 2023 på sidan 54