Sport & fritid Yippie 9 2020

Uppdrag ”Genomför Kvartersen” slutfört

Text & foto Jens Näsman

Fler bilder:

FOTBOLL. Klockan 16.00 lördagen den 6 september blåstes den sista matchen i årets ”corona-anpassade” Kvartersfotboll igång – Moffe BK mot Bik SK i årskullen 2011.
– Det är inte mycket som har varit sig likt, men jag känner att det var värdefullt att vi ändå lyckades genomföra en reducerad upplaga, summerar Moffe BK:s ordförande Karin Sundqvist.

Det var i maj som Moffe BK tog beslutet att genomföra Härnösandskvartersen med de nödvändiga försiktighetsåtgärder som dikterats.
Inga matcher har spelats parallellt, de väl distanserade Kristinaplanerna har använts växelvis och de yngsta grupperna har spelat alla sina matcher på Gerestavallen.
– Det har krävts mer engagerade människor igång vid varje matchdag eftersom det varit försäljning, domartillsättning och nödvändiga stationer på två olika arenor, men vi har lyckats bemanna på ett tillfredsställande sätt, säger Karin Sundqvist.

Slutresultatet i den avslutande matchen får förbli en hemlighet, men båda lagen gjorde i alla fall ett antal vackra mål… i ett underbart sensommarväder dessutom.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2020 på sidan 63