Mitt Härnösand Yippie 6-7 2023

MITT HÄRNÖSAND

Lalynn Damkong

Text & foto Frida Sjögren

Sämsta köp: Digital penna till Ipad

Bästa gata: Långgatan. Där finns bara fina hus i fina färger. Mitt på gatan finns det en höjd och därifrån kan man se havet och gå ner för trappor till Skeppbron. På sommaren kan man också hitta smultron där.
Vackraste plats: Svårt att välja bara en! I Härnösand finns så många vackra platser. Smitingen, Geologisstigen, Grottstigen,.. men om jag måste välja en så blir det ändå Sälsten. Jag gillar solnedgången där och jag blir lugn av landskapet.
Bästa promenad: En promenad där jag kan se och höra rinnande vatten längs hela vägen. Det är mysigt och skapar avkopplingskänsla.
Senaste kulturupplevelse: Åh, det var länge sedan, 2021! Det var första föreställningen på Härnösands teater efter att covidrestirktionerna hade lättat. Föreställningen var Pianofavoriter med Norrdans. Mina vänner som är dansare erbjöd mig biljetten Kommer ihåg att det kändes som Härnösand blev levande igen den kvällen
Bästa löprundan: Jag joggar under sommaren och precis som med promenad vill jag ha vatten i närheten.
Bästa köp: En kompaktkamera, Sony. Jag köpte den som begagnad fast helt ny för många år sedan i Thailand. Den är med mig varje gång jag reser.
Sämsta köp: Digital penna till Ipad som inte alls fungerar med min Ipad. Jag råkade skada originalkartongen så kunde inte returnera den. Pennan ligger nu i lugn och ro någonstans där hemma.
Senaste film jag sett: The Equalizer på Netflix med min väns katt, Viewsson
På min spotifylista: Det är väldigt blandat. De som alltid finns på listan är The Script, Imagine Dragons och James Blunt. Nyaste sångare som har lagt till är Benjamin Ingrosso. Hans låter är unika på något sätt, kanske en blandning av melodi, musikinstrument och hans själva röst.
Favoritfärg: Jag är trivs i svart färg.
Senaste fyndet: Smoothieglassar med mangosmak från Hemglass.
En bra gå-bort-present: Det beror på vem man ska ge presenten. Det handlar inte om varor, märke eller pris, utan intention och omtanke.
Läser just nu: Just nu läser jag inte. Tänker ta en liten paus med funderingar efter en bra bok jag precis läst ut, The Psychology of Money av Morgan Housel.
Senaste resa: ”Körsbärsblommor-resa” kallar jag den. Som namnet beskriver, var målet att åka till Stockholm för att njuta av blommorna runt Kungsgården. Tyvärr föll blommorna ner en vecka innan så jag bytte namnet till ”Thai-mat-resa” istället.
Bästa butik: Interflora i stan. Jag kan vara där en hel dag. Variationen av blommor och växter i kombination med inredningen gör att jag gärna går dit ofta.
Favoritråvara: Ägg är lätt att laga, gott och full av viktiga näringsämnen.
Alltid i mitt kylskåp: Självklart ägg! Och tomater, gurka och lime.
Favoritpryl: Just nu är det en GoPro. Jag är nybörjare och vill lära mig allt så jag vill bara ut och använda den!
Bästa träning: Jag föredrar att träna hemma men ibland är det också skönt med Boxen Bigsmile direkt efter jobbet.
Här finner jag ro: Hemma med mina växter. Nu när man kan odla på balkongen så tänker jag odla lite grönsaker, jordgubbar och melon.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2023 på sidan 86