Mode Yippie 11 2022

Min stil

Antonia Bergström

Foto Frida Sjögren

Fler bilder:

Hur började ditt modeintresse? 
– Det har funnits så länge jag kan minnas, min mamma har alltid varit intresserad av kläder och lät alltid mig välja kläder själv från att jag var liten – även om det innebär att jag gick med farmors förstora kjol till dagis. Har experimenterat med många stilar och för vissa perioder undrar jag helt klart hur jag tänkte. Men så ska det ju vara med mode tycker jag – kul, kreativt och lite galenskap.

Hur skulle du beskriva din stil och hur tänker du kring en outfit? 
– Jag har bott i Skottland och är något av en anglofil, det märks även i min stil. Gillar klassiska plagg men också udda inslag. Föredrar kvalitet, second hand och vintage så ofta det går. Jag är också väldigt humörstyrd och klär mig såklart efter aktivitet. Tackar däremot sällan nej till att klä upp eller ut mig!

Har du någon modeförebild? Vem och varför?  
– Mamma, just för att hon inspirerat och låtit mig experimentera. Hon har dessutom alltid kört sin grej och få är piffgare. Sedan gillar och inspireras jag av personer som har en väldigt egen stil, även om den inte alls är som min. Det som smittar av sig är när personer vågar och man ser att de älskar det! Några exempel är Nadia Kandil, Alicia Agneson, Shirin Altsohn och vår lokala fashionista Linda Frisk (@garderobenmin). Älskar också Alice Bah Kuhnke som använde mode i politiska syften.

3 måsten i garderoben 
– Vit oxford skjorta, tunna polos och oljerock.

Brukar du göra eller sy något eget?  
– Förra året lärde jag mig att sticka via youtube och råkade sedan hamna i ett stickgäng där alla skulle sticka samma slipover och sen var jag fast. Är så glad att Lotta Persson kort därefter öppnade Rara nystan, där får jag alltid bra råd och hjälp. Älskar att sticka!

ANTONIA BERGSTRÖM

ÅLDER 34 år

GÖR Samordnare, kommunikationsavdelningen på Region Västernorrland

Artikeln publicerades i Yippie 11 2022 på sidan 15