Mode Yippie 6-7 2023

Min stil

Henrik Almgren

Text & foto Frida Sjögren

Fler bilder:

Hur började ditt modeintresse?
– Intresse och intresse… Jag skulle snarare beskriva det som en selektiv fåfänga och möjligen en strävan att riva norm-muren och dess idéer om vad som ska vara vad och var saker hör hemma. Du behöver inte slentrian-bära ett par loafers bara för att du ska dansa i finansens finrum eller leka piképrins för att du råkat bli någon slags mellanchef. Våga utmana!

Hur skulle du beskriva din stil och hur tänker du kring hur du klär dig?
– Snobbigt rockig? Bohemiskt corporate’ig? Jeansen måste vara tajta. Skinnjackan måste vara Jofama (möjligen Petroff). Det måste finnas en kontrast. Det duschade ska gärna möta det oduschade och vise versa. Ska det bäras brandrelaterade tryck så är jag oerhört picky. Det finns knappt någon snygg merch som trycks idag utan vintage är nyckeln om det prompt ska bäras.

Var hämtar du inspiration till din stil? Har du någon modeförebild?
– Bandet Tribulation och här i synnerhet Adam Zaars och ex-medlemmen Jonathan Hultén. Hela deras estetik är så oerhört sexig. Så medveten, utstuderad och med en perfekt avvägd farlighet.

3 måsten i garderoben
– Skinnjacka från Jofama (gärna från sent 70-tal eller tidigt 80) Boots från Sendra. Linneskjortor. Gärna button down. Märke spelar ingen större roll men helst RL eller Morris.

Brukar du göra eller sy något eget?
– I wish – men nej. Det närmsta jag kommer är att min eminenta väninna Louise brukar få sy min favorit-Wataintröja ett par gånger per år.

HENRIK ALMGREN

ÅLDER 30
Jobbade till alldeles nyligen som försäljningschef men gjorde min första bolagsexit den första juni. Spelar trummor i Svartkonst, Vånda och Karl Knut Sigurd. Kör även lite frilans/hired gun och spenderar sommaren på turné med Emil Assergård.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2023 på sidan 61