Härnösand

Lundell klar för Stadsfesten

Härnösands Stadsfest 2019 har fått klart med sitt absoluta toppnamn. I juli står Ulf Lundell på den stora scenen på Mellanholmen inför en jublande publik. Festivalchefen Dino Vulic jublar redan nu.
– Vi är så oerhört glada över den här spelningen. Till Stadsfesten vill vi alltid hitta breda artister som når många olika typer av besökare och som spänner över generationsgränserna med sin musik, och då blir det nästan inte bättre än så här. Ulf Lundell är en av våra absoluta drömbokningar.
Rockikon är en missbrukat uttryck, men en som verkligen förtjänar titeln är Ulf Lundell. Sedan debuten med Vargmåne 1975 släppt närmare 50 album, samlingsskivor inräknade. Han tillhör den kategori av svenska artister som verkligen kan sägas ha en låtskatt av egenskrivet material och låtar som ”Öppna landskap”, ”Rom i regnet” och ”(Oh la la) jag vill ha dej” kan förmodligen de flesta svenskar över 20 år sjunga med i.

Lundell har under hela sin karriär sökt utlopp för sin kreativitet inom olika områden och är etablerad även som författare och konstnär. Hela tiden har han dock återvänt till musiken och så sent som för ett år sedan, i januari 2018, släppte han 32 nyskrivna låtar under titeln ”Skisser”.
Årets stadsfest den 19–20 juli blir den fjortonde i ordningen, den sjätte i Höga Kusten Nöjes regi. Bland toppnamnen på tidigare festivaler märks bland andra Magnus Uggla, Stiftelsen, Zara Larsson och Måns Zelmerlöw, men redan nu ser årets upplaga ut att kunna överträffa föregående år. Utöver Ulf Lundell är även Timbuktu klar för kalaset.
– 2019 kommer utan tvekan bli Härnösands Stadsfest starkaste år hittills, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje. Det känns otroligt inspirerande att inleda 2019 med så två starka artister i bagaget – och det kommer mer. Vi ser verkligen fram emot den här upplagan av Stadsfesten.

Härnösands Stadsfest

När 19-20 juli 2019
Årgång 14
ARRANGÖR Höga Kusten Nöje