Kultur & nöje Yippie 6-7 2021

Musikfyrverkeri x 6 på Mellanholmen: ”Högsta nationella klass”

Foto Anders Eliasson

Höga Kusten Nöje tvingades ställa in Stadsfesten 2021. Men nu kan företaget presentera en högklassig ersättning: ett konsertprogram med sex svenska toppartister under sex onsdagkvällar på Mellanholmen.

– Det har varit ett väldigt tufft år, men vi har hela tiden sagt att får vi chansen så kör vi igen. Nu kom chansen, säger Oscar Westerlind, vd på Härnösands Stadsfest.
Sex onsdagar i sommar, med start den 21 juli, blir det nu äntligen konsert igen. Scenen är Mellanholmen – Sveriges bästa konsertplats, enligt Westerlind. 500 sittplatsbiljetter till varje konsert och artisterna är kända svenska stjärnor.

När denna tidningen går i tryck är inte alla kontrakt skrivna, men klara är Albin Lee Meldau och Miss Li. Och övriga artister är på samma nivå.
– Det är högsta nationella klass, artister som de här hade vi haft råd att boka EN av till Stadsfesten i normala fall.
Hur är det möjligt att boka sex stycken nu?
– Dels har det varit torka även för artisterna, det är många som vill ut och spela igen; dels har vi fått ett fantastiskt stöd från företag och sponsorer. Man blir alldeles rörd över hur Härnösand ställer upp för att göra det här möjligt.
Det har varit snabba ryck för Härnösands Stadsfest. Från att pandemirestriktionerna började lätta till att konsertprogrammet tog form gick det bara någon vecka. Något som också varit möjligt genom en snabb handläggning av tillstånd och markärenden hos Härnösands kommun.
Vad är känslan nu inför sommaren?
– Det är fantastiskt att vara igång igen! Det finns en frihetskänsla i hela branschen. Nu hoppas vi att vi slipper bakslag och att vi kan ordna sex riktiga festkvällar i Härnösand.

Det händer

14/7 Albin Lee Meldau
21/7 Jill Johnson
28/7 Daniel Adams Ray
4/8 Ej fastställt
11/8 Miss Li
18/8 Ej fastställt

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2021 på sidan 24