Härnösand Yippie 1 2020

Mäklare flyttar hem

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling växer. Ny fastighetsmäklare från januari är hemvändaren Tobias Viklund.
– Det känns jätteroligt att börja jobba på hemmaplan och jag är helt övertygad om att det finns plats för ytterligare en mäklare i Härnösand, säger Tobias.

Tobias lämnade Härnösand direkt efter gymnasiet för att studera. Efter två år i Gävle och ytterligare två och ett halvt år i Stockholm har han nu vänt hem. I månadsskiftet november-december blev det klart med jobbet i Härnösand och från och med januari är han igång.
Vad lockar med Härnösand?
– Jag gillar Härnösands format. Det är en väldigt bra stad, och det har blivit ännu tydligare för mig när jag har bott på andra ställen under några år. Arbetssituationen blir också en annan. I Stockholm är söndag den stora visningsdagen så i praktiken har jag jobbat sexdagarsveckor där nere. Här blir det mer normala veckor. Sedan har jag både föräldrar och många kompisar kvar här och det sociala var en viktig faktor när jag bestämde mig.
Vad tar du med dig från arbetet i Stockholm?
– Många saker, men framförallt arbetssättet.
Jag är väldigt aktiv som mäklare.
Antalet mäklare i kommunen har ökat de senaste åren. Hur många mäklare finns det utrymme för i en stad som Härnösand?
– Jag kan inte säga någon siffra, men jag kan ju jämföra med Hammarby Sjöstad som har ungefär lika många invånare som Härnösand, 25 000. Senaste halvåret hade 97 mäklare sålt objekt på den marknaden. Bostadspriserna är visserligen högre så det finns mer pengar i fastighetsaffärerna där, men det är klart att det finns plats för ytterligare en mäklare i Härnösand.

Artikeln publicerades i Yippie 1 2020 på sidan 17