Härnösand Yippie 5 2022

MIN STIL

Text & foto Frida Sjögren

Fler bilder:

Annacarin Ahde, 39 år, entreprenör

Hur har ditt intresse för mode vuxit fram?
— Jag skulle nog helst vilja kalla det för ”stil”, för jag är inte värst trendkänslig. Det måste finnas en botten, en karaktär, ett bra eller kreativt snitt… Det är nog faktiskt min mor och faster som bidragit mest till det. De har alltid haft ett skarpt öga, lärt sig vad som funkar för dem och det har de försökt lära mig.

Hur inspireras du av mode?
— Av allt möjligt! Jag fattar liksom tycke för hur någon bär kläderna, historien i dem, och då vill jag liksom få det att funka på mig själv. Och jo, Dita von Tease. Hennes resonemang runt stil stämmer väldigt väl överens med hur jag tänker runt min egen. Betoning nu: Hennes resonemang — inte alltid valen hon bär.

Vilket plagg kan du inte var utan?
— Oj, det är ganska många plagg, men jag skulle nog säga ett par bra jeans. Jeans funkar till allt mellan grillplatsen och festvåningen. Kanske inte samma dag dock…

Brukar du göra eller sy något eget?
— Jodå! Lättare insömningar, lappningar och lagningar såklart. Annars är jag en jäkel på läder och virkning – så hos mig blir det mest väskor och hattar av olika slag

Någon tydlig trend du spanat in?
— Det är det säkert, och då når det mig ganska sent. Men jag uppskattar att jag ser mer och mer färg nu. Stora plagg som får synas för de konstverk de är, med FÄRG! De blir som karameller att titta på. Och vem vill inte ha lite karameller i sin omgivning och lagningar såklart. Annars är jag en jäkel på läder och virkning — så hos mig blir det mest väskor och hattar av olika slag Det är det säkert, och då når det mig ganska sent. Men jag uppskattar att jag ser mer och mer färg nu. Stora plagg som får synas för de konstverk de är, med FÄRG! De blir som karameller att titta på. Och vem vill inte ha lite karameller i sin omgivning?

Artikeln publicerades i Yippie 5 2022 på sidan 16