Härnösand

Pengagåva till kvinnojouren

Fler bilder:

Magasinet Yippie Härnösand ger årligen en gåva till en ideell förening som gör nytta i Härnösand och som bidrar till att göra samhället tryggare, mer jämlikt eller mer demokratiskt. I år blev 10 000 kronor skänkt till Kvinnojouren Härnösand för att användas inom deras verksamhet.

Yippie motiverar gåvan med att Kvinnojouren i Härnösand gör staden varmare och tryggare för en utsatt grupp. Dörren står öppen 24 timmar i dygnet, sju dagar i veckan, året om, för att hjälpa speciellt barn och kvinnor i nöd. Kvinnojouren hjälper människor som behöver ett nytt hem, en varm hand, en god prat, akut och i en sårbar livssituation. Kvinnojouren är nödutgången ingen önskar eller tror de ska använda, men som kan rädda liv och hälsa när behovet väl uppstår.
Gåvan kommer att använda till att skapa en guldkant för kvinnojourens stödsökare.
– Vi kommer använda pengarna till olika saker, som till exempel att hjälpa kvinnor med kostnader för att kunna skilja sig, eller till klippkort på badhuset, nya skor, resväskor, betala flyttlass, att de kan klippa sig – eller köpa en bh, en liten sak som är otroligt för kvinnor som inte äger någonting. Pengarna blir använt till allt mellan himmel och jord, säger Frida Persbo på Kvinnojouren Härnösand.
Kvinnojouren har samlat in en del kläder och pengagåvor innan jul. De tackar för generositeten, men de kan inte ta mot mer nu då de har välfyllda lager. Pengagåvor är däremot alltid välkommen. Kvinnojourens grundkostnader täcks av stöd de får från bland annat kommunen. Därför kan alla gåvor användas direkt på stödsökande.
Du kan stödja kvinnojouren genom att skänka en gåva eller bli stödmedlem. De vill även arrangera nya studiecirklar till våren för dem som önskar jobba frivilligt. Det är bara att höra av sig om en är intresserad.
Och till sist: behöver du stöd och hjälp av kvinnor som förstår din situation, kontakta telefonjouren på telefonnummer 0611-244 55.