Härnösands Gymnasium Yippie 3 2020

Nicolina pluggade i USA: Både jobbigt och roligt

Text & foto Maja Sjölund

Artikeln är skriven av en elev på samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning på medier, information och kommunikation, i ett samarbete mellan Yippie och Härnösands Gymnasium.

Förra året åkte Nicolina Heed, 18, till Kalamazoo, Michigan i USA för att studera i ett år. Det var en fantastisk upplevelse enligt henne.
– Det blev ett minne för livet, säger Nicolina.

Nicolina Heed är en av många ungdomar som väljer att åka på ett utbytesår utomlands.
– Jag var skoltrött och har alltid gillat att resa, därför var det självklart att jag skulle åka, säger hon.
Nicolina Heed konstaterar att det kan kännas otäckt och obehagligt att åka iväg själv. Det var något hon själv tyckte till en början.
– Det var både upp och ner under året, det värsta men samtidigt det bästa jag gjort.
Fördelarna med att åka på ett utbytesår enligt Nicolina är att man får lära sig om andra kulturer, lära sig nya språk, få vänner över hela världen och växa som person. På fritiden provade hon nya intressen som cheerleading. Frågar du Nicolina om råd kring att vara utbytesstudent får du ett självklart svar:
– Åk! Du ångrar dig aldrig. Du kommer få ett minne för livet samtidigt som du växer som person.
Det var något som Nicolina ofta kommer tillbaka till. Att du växer som person under en sådan resa. Att du lär känna dig själv på ett sett du aldrig skulle kunna göra hemma. Hon menar också att om man väljer att åka iväg på ett utbytes år, kan man se året som en utmaning och att man kan ta sig igenom det.
– Att känna att man klarar det är en fantastisk känsla. Även fast det kan vara jobbigt till en början, så kommer man känna en lättnad i kroppen att man klarade utmaningen, säger hon.

Nicolina Heed

Ålder 18 år
Intressen Slalom, resa och vara med kompisar.
Aktuell Varit utbytesstudent.

Artikeln publicerades i Yippie 3 2020 på sidan 53