Kultur & nöje Yippie 5 2020

Dansdag ska ge hösten ett lyft

Många kulturnyheter just nu handlar om inställda evenemang. Studieförbundet ABF och Dans Västernorrland går i motsatt riktning och planerar in saker istället. Den 31 augusti är det dags för Härnösands dansdag på Parketten.

Naturligtvis är det ett datum som är satt med reservation för att coronarestriktionerna förlängs och stoppar evenemanget, men målet är i alla fall satt.
– Det finns väldigt mycket dans i Härnösand, så många möjligheter. Med den här dagen vill vi visa upp hela bredden av vad som finns och naturligtvis hoppas vi också att kunna locka nya deltagare till våra verksamheter, säger Annika Högberg, danskonsulent på Dans Västernorrland.
Föreningar, studieförbund och privata aktörer samlas under dansdagen för att visa upp sina verksamheter. Danssportföreningen Spirorna, Öbackaringen, Murbergsgillet, Härnösand Lindy Hop, PRO, Bildas Dansateljen, Tango Nuestro, Wilson Phiri och Ingrid Nordlund bjuder på allt från folkdans till hiphop och linedance. Det exakta schemat för dagen spikas senare, men fokus är klar:
– Det blir en del uppvisningar under dagen men framförallt siktar vi på workshops där besökarna verkligen får vara med och prova olika typer av dans. Vi vill ju få med fler!
ABF:s lokaler på Parketten blir centrum för aktiviteterna och Internationella föreningen står för serveringen.
Härnösands dansdag håller på från 11 på förmiddagen till 23 på kvällen, där avslutningen blir en öppen danskväll för alla arrangerad av Spirorna.

Artikeln publicerades i Yippie 5 2020 på sidan 16