Kultur & nöje Yippie 8 2023

I huvudet på

Jens W Nilsson

Text Lennart Lundberg Foto Frida Sjögren

Om varför det går det så bra för Mittrevyn?
Ja det är en bra fråga. Jag tror, jag vet inte, men vi försöker göra saker tillsammans, oavsett det är en monolog eller ett musiknummer så är alla med och bidrar, med tips, idéer nya infall. Många pratar om högt i tak. Vi har nog inget tak i mittrevyn. Vi är ett häftigt gäng där vi försöker se alla med fokus på att vi ska ha roligt tillsammans. Det i kombination med hårt arbete och stark målbild gör att vi varje år har goda chanser att få med oss ett kvitto från Revy-SM.

Om vad som är roligast med att spela revy?
Att få glädja andra människor och bidra till att dom har roligt en stund i vardagen är nog det absolut roligaste och finaste jobb som finns. Jag har sagt det många gånger: Jag kan inte tänka mig en bättre sak att ägna min tid åt. Att jag sen får göra det med en massa människor jag älskar och som utvecklar mig och sprider en sån värme är få förunnat.

Om var vi kan stöta på Jens Nilsson?
Jag handlar rätt mycket så på Coop och Ica i Härnösand lär ni träffa mig vid blöjhyllorna. I oktober kommer jag till Härnösands Teater med min föreställning ”EN NYHETSKONSUMENTS BEKÄNNELSER” 28/10 närmare bestämt. Jag hoppas på en fylld salong när jag och min pianist Leif Högberg tar oss an nyheter på ett skruvat sätt. Det är vi som skrivit föreställningen tillsammans med Nils Gunnar Nilsson från mittrevyn.

Om något som ingen visste om dig?
Vi har skaffat katt! Den hette först Igor men slutligen blev namnet ”Nisse” Som för övrigt är smeknamnet på Nils-Gunnar som skriver det mesta i vår revy. Det är en slump även om han själv inte tror det. Nils Gunnar alltså, inte katten… En annan sak är att vår bil läcker kylarvätska. Det är inte lika roligt.

Om förändringar bakom scenen?
Det som blir den stora skillnaden är väl att Lars T Johansson i år kommer sitta ute i salongen som regissör och inte leka med oss på scenen. Vi kommer sakna honom oerhört på scenen men det han kan tillföra som regissör är ovärderligt. Det finns ingen bättre revymänniska. Jag är så glad och tacksam att han fortfarande är med. Det krävs en Lars T för att humlan ska lyfta så är det bara.
Revyns hjärta är Lasse, Nils-Gunnar Nilsson och Leif Mattisson som drev revyn i många år. Alla är med på ett eller annat sätt i år runt om och betyder så oerhört mycket. Revyns hjärta finns inte bara på scenen utan också runt om.

Om att göra karriär?
Haha. Hollywood? Stockholm? Nej. Jag tänker inte orter överhuvudtaget. Karriär, vad innebär det? Jag vill jobba med något jag tycker om, med människor som vill framåt, jag har aldrig sökt mig till platser utan mer spännande projekt och människor som vill framåt. Jag älskar Härnösand och Bästernorrland. Jag vill gärna göra karriär här vad nu det är?

 

Fakta

ÅLDER 43
FAMILJ Fru Marina, vår gemensamme son Hilding 3 år, egna barn sen tidigare Valter 13, Herman 11, bonusbarnen Noah 17 och Alve 14. Katten Nisse 6 månader
AKTUELL Vann guld i Revy SM för andra gången i monologklassen
FAVORITLAG Modo
BÄSTA PLAGG Långkalsonger
BÄSTA DRYCK Kaffe
LYSSNAR PÅ Allt utom på tjatiga barn
TITTAR PÅ JUST NU Tv-serien Turn
LÄSER ”Ut ur min kropp” Sara Meidel
IDOL Min mamma och pappa
MOTTO Lev livet i rosa

Artikeln publicerades i Yippie 8 2023 på sidan 10