Kultur & nöje Yippie 2 2020

Vårens Brew Club spikad

I helgen är det säsongspremiär för Brew Club på Bryggeriet. Klubbens idé är att låta utvalda artister spela sina egna originallåtar live, uppbackade av husbandet Brygget.
”Klubbdirektören” Patrik Grundström är riktigt taggad inför vårens konserter. Här är programmet – med Patriks egna kommentarer:

29 februari: The Moniker.

Foto: Martin Lundström

”Var ju med i Idol och Mello och var väldigt ’på’ i samband med det. Det var Allsång på Skansen, Diggiloo-turné, Så ska det låta och allt möjligt. Man kan tycka vad man vill om de grejerna, men han är en riktigt duktig artist, han har en jävla pipa! Han har gjort en Robert Broberg-hyllning nyligen men skrivet också eget. På Brew Club kommer han att spela några nya låtar för första gången på scen. Världspremiär!”

28 mars: Moa Holmsten och Larsa Eriksson.

Foto: Klara G & Joel Steimer

”Det här blir verkligen en favorit i repris. Moa Holmsten har spelat i Härnösand flera gånger och jag tror att det har varit utsålt varenda gång. Larsa är en annan publikfavorit som har spelat flera gånger i Härnösand. Det är inte en gemensam konsert utan Moa och Lars kör varsitt set.”

17 april: Bror Gunnar Jansson.

Foto: Johan Sandberg

”Blueskille från Göteborg som bland annat varit med i På spåret och även gästspelat med Augustifamiljen. Han är fruktansvärt bra. Allt han gör är riktigt tungt. Han har faktiskt spelat i Härnösand tidigare, men det var innan han slog igenom. Då var han ett enmansband och spelade alla instrument själv. Nu har han släppt en ny skiva där alla låtar är baserade på verkliga mordfall. Det ska bli riktigt kul att få hit honom.”

 

Håkans gitarrist till Bryggeriet

Simon Ljungman

I sommar står han på Ullevis scen tillsammans med Håkan Hellström, men redan den 7 mars spelar Simon Ljungman på Bryggeriet. Ljungman
har bland annat spelat med Augusti­familjen, studioband i SVT:s På spåret. Nu kommer han till Härnösand med musikervännerna Johan Håkansson
och Sven Lindvall. I ryggen har han rykande färska soloalbumet SoLo som innehåller egenskriven rock på svenska. Lyssna till exempel på singlarna År utav decennier och Tårar av guld så får du ett smakprov.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2020 på sidan 9