Mat & dryck Yippie 8 2019

Nya Kajutan laddar för premiärkvällen

 Efter ett par månaders hårt arbete är Kajutan på Storgatan redo att öppna, nu som Nya Kajutan. Nya ägaren Masud Muhabattzada är lite sliten efter många arbetstimmar men också väldigt laddad inför premiärkvällen lördagen den 24 augusti.
– Vi har sett fram emot det väldigt mycket så det ska bli väldigt kul.
Premiärkvällen satsar man naturligtvis extra med liveartist, dubbla dj:s, vip-mingel med mera.
Nya Kajutan kommer att bedriva tre olika verksamheter parallellt: lounge/matsal, sportbar och nattklubb. Matsalsdelen kommer att ha en vara avskild från sportbar- och nattklubbsdelen men går att röra sig mellan. I matsalen är det 23 års åldersgräns och man månar om en lugn. Nya Kajutan har öppet onsdag–söndag med nattklubb fredagar och lördagar. Dessutom blir det lunch med svensk husmanskost måndag–fredag. I köket basar en för Härnösandsborna känd krögarprofil, Ronny Larsson, som tidigare drivit Spjutegården.
Masud och Ronny betonar att Nya Kajutan ska vara ett uteställe med stil och ordning.
– Lite mer vårdad klädsel och framförallt: nolltolerans mot hot, våld och sextrakasserier. Där kommer vi att vara stenhårda. Den som bryter mot reglerna är inte välkommen tillbaka.
Vakterna i entrén ersätts av en värd och istället kommer vakterna att röra sig bland gästerna i lokalerna och se till så att stämningen är trygg och positiv.

Artikeln publicerades i Yippie 8 2019 på sidan 20