Kultur & nöje Yippie 10 2016

Skönare höstdagar

Text Maja Nylund

Koppla ner, av eller ur. Här är fem härliga förslag till en kväll i Härnösand som ger dig lite nya krafter inför vintern.

 

Simhallens relax

1. Vill du ha en avslappnad upplevelse utöver det vanliga är Simhallens relax ett utmärkt ställe att besöka. Med bubbelpoler, upplevelseduschar, bastu och mycket mer har Simhallen något extra att erbjuda utöver den kyliga vardagen. Med en tjusig utsikt över Södra Sundets höstlandskap får du möjlighet att varva ner i en lugn och behaglig miljö. Generellt har relaxen 18-årsgräns men på söndagar kan även de yngre avnjuta den härliga miljön – så länge man kommer i sällskap av en målsman.
Var Simhallen, Kanaludden
Pris 120 – 190kr
Webben harnosand.se

 

Restaurang med utsikt

2. Vårdkasen har alltid varit Härnösandsbornas självklara skiddestination, men det är inte bara fritidsaktiviteter Härnösands högsta berg har att erbjuda. Följer man grusvägen hela vägen upp kommer man till toppstugan, en restaurang med vacker utsikt över Härnösand. Ägarna Inese och Peter Andersen har riktat in sig på att hålla konceptet avskalat och enkelt med fokus på respekt för de färska råvarorna. Med öppen spis, fantastisk vy och bra service är toppstugan ett perfekt ställe att skämma bort sig en höstdag.
Var Toppstugan, Vårdkasen
Pris Varierande
Webben toppstugan.nu

 

Mjuk, skön massage

3. Ibland vill man bara stanna upp och låta någon annan ta hand om en, och vad är bättre då än en riktigt skön massage? Camilla Eklund driver företaget Händer För Dig och erbjuder två olika sorters behandlingar. Den ena är änglamassage, en kombination av massage, healing och aromterapi samt avspänningsmassage som fokuserar på att lösa upp spänningar i kroppen och ge en rogivande effekt. Inom en snar framtid kommer Händer För Dig även erbjuda taktilmassage.
Var Strengbergsgatan 31, Högslätten
Pris Fr. 300kr
Webben handerfordig.se

 

Bortskämd vid HK-bron

4. Borta bra men hemma bäst sägs det, men ska man vara ärlig känns borta väldigt bra emellanåt. Skäm bort dig med en hotellnatt och Höga Kustens vackraste utsikt på en och samma gång. Hotellet har nära till aktiviteter och även olika paketerbjudanden man kan köpa. Varför inte boka en Lugn och Ro Weekend? Hotell Höga Kusten ger även möjlighet att hyra hotellets spamassagepool. Oavsett om du är hotellgäst eller inte kan du hyra poolen med utsikt över en av Sveriges längsta och högsta broar för en kväll.
Var Hotell Höga Kusten, Sandöverken
Pris Ca. 1100kr/natt
Webben hotellhoga-kusten.se

 

Ölprovning på Tobaks

5. Hernö Hantverksöl är företaget som växt och etablerat sig som Härnösands enda mikrobryggeri. Förutom att brygga öl arrangerar de även ölprovningar i sin lokal på Tobaksmonopolet. Utöver själva ölprovningen ingår bland annat en bryggskola där man får lära sig om hur ölen blir till – men också om hur man kan brygga öl hemma. Ölets långa historia berättas och på bryggerivisningen får sällskapet en tur runt i bryggeriets lokaler. För att boka en ölprovning bör man vara minst fjorton personer så dra ihop ett kompisgäng och testa något utöver det vanliga.
Var Hernö Hantverksöl, Tobaksmonopolet
Pris Fr. 275kr/person
Webben facebook.com/hernohantverksol

Artikeln publicerades i Yippie 10 2016 på sidan 15