Näringsliv Yippie 8 2020

Hantverkarna flyttar ihop

Westlings Mattor & Kakel och Radiator VVS flyttar ihop. De två växande firmorna håller nu till vägg i vägg på Stationsgatan, och tanken är att både företagen och kunderna ska vinna på samboskapet.
Det började med att Radiator tog över Westlings gamla lokaler i Tullportbacken, sedan valde man att följa efter till Stationsgatan på Kronholmen.
– De förföljer oss, säger Tonny Westling och skrattar. Nej, skämt åsido så behövde vi båda större lokaler och dessutom samarbetar vi bra så det här blev en bra lösning.
Westings Mattor & Kakel har idag elva anställda och erbjuder plattsättning, golvläggning och måleri medan Radiator med nio anställda gör allt inom VVS. Tillsammans kan de ta på sig totalentreprenader för exempelvis våtrum och i de nya lokalerna finns bra möjligheter att marknadsföra den typen av helhetslösningar.
– Vi har byggt en helt ny butik som också är ett showroom. Där har vi bland annat byggt upp ett våtrum som det ser ut i radhusen i Gånsvik, och så kan vi visa hur en färdigt lösning kan se ut och ge en fast prislapp på vad just den renoveringen kostar, säger Tonny Westling.
I Westlings lokaler finns också en proffsbutik där både hantverkare och privatpersoner kan handla material och verktyg direkt från hyllan.

Artikeln publicerades i Yippie 8 2020 på sidan 52