Näringsliv Yippie 11 2020

Ulrika är årets Vendela

Text Karin Pettersson Skarby Foto Anders Eliasson

Mittnätverket Vendela har varje år sedan 2014 delat ut ett pris. Priset ger inte bara heder och ära, med det följer också en prissumma på 10 000 kronor som vinnaren ska använda för att utveckla sitt företag eller sin kompetens.
2020 års vinnare, Ulrica Cedervall, är rörd, tacksam, ödmjuk och glad för att ha blivit Årets Vendela.
– Det är så många driftiga kvinnor som driver företag – alla skulle behöva det här priset. Det är hedrande, säger Ulrica som nästa år firar 30-årsjubileum som företagare.
Vad ska du göra för prispengarna?
– Jag ska utbilda mig. Jag är lite sugen på att lära mer från en rysk, duktig färgtekniker, men det måste bli efter corona.

Motivering:
”Årets Vendela 2020 går till Ulrica som på ett fantastiskt sätt stöttar, lyfter och pushar andra företagare och personer i sin omgivning. Hon har ett imponerande samhällsengagemang och satsar aktivt i Härnösands centrum.
Sitt företag har hon drivit med entusiasm, glädje och energi i 30 år sedan hon i tonåren tog över verksamheten efter sin farmor.”

De nominerade var Annelie Lindeberg, Coach Angurvall, Katarina Dufvenberg Lastvagns­service och Salong Ulrica Cedervall.

Ulrika Cedervall

Ålder 47 år.
Bor På Bondsjön.
Familj Man och tre barn.
Gör Frisör (i januari flyttar Ulrica, Linda Öberg och Madelene Nordlöf sin salong från Storgatan och till Fitnesshopens gamla lokaler närmare stadskärnan).

Artikeln publicerades i Yippie 11 2020 på sidan 67