Podd Yippie 3 2022

Härnösandspodden möter

Jens W Nilsson

Lyssna: www.harnosandspodden.se

Kärleken tog revy­direktören till Öbacka

Från pizzerian till scenskolan
Du har hört honom i P4Västernorrland. Det skulle bli sex sketcher. Nu är han inne på sitt sjätte år i lokalradion som satiriker med sina humoristiska betraktelser och han älskar att dra det mesta till sin spets. Du har sett honom i rosa gummistövlar som barnprogramledare i Myror i Brallan under tre säsonger i SVT. Han har spelat Vildhussen i Ragunda, tilldelats hederspriset Årets Vildhusse och vunnit Årets sketch och Årets monolog i Revy-SM 2019 som aktör och textförfattare.

Trålande kul blir strålande gul nypremiär
Till påsk kan du åter få ta del av hela revygänget och möta Jens med sina monologer om Hasse och hans Allservice. ­Kanske Mittrevyns stab av ­manusförfattare skruvar till något nytt skämt inför nypremiären.
Allt började för Jens under gymnasiet med en stå-upp-debut på Pizzerian i Mellansel, sen en gedigen skådespelarutbildning på Teaterhögskolan i Luleå, ett antal filmer och många teaterföreställningar för Teater Västernorrland. Men det var kärleken till ­revyn som lockade honom våga bli revy­direktör för Mittrevyn.

Skeptisk till staden Härnösand
Att det blev Härnösand. Ja. det var kärleken det också, säger Jens utan omsvep och har lagt till mellannamnet Wieselblad. Därav Jens W Nilsson.
Jag som varit så skeptisk till staden som man mest passerar! Och hört att kranvattnet var så dåligt. Men nu älskar jag både Wieselblad, kran­vattnet och Härnösand efter att vi flyttat ihop. Ö-vik och Timrå blev till sist Härnösand för familjen.
Och du – missa inte när Jens ska välja mellan Härnösandspodden och P4 Västernorrland. Svaret hör du bland fem snabba frågor i Härnösandspodden.se med Dag Jonzon.

Lyssna: www.harnosandspodden.se

Artikeln publicerades i Yippie 3 2022 på sidan 15