Podd Yippie 9 2022

Härnösandspodden möter:

Mikael Englund

Text Dag Jonzon

Härnösandsutvecklare!

PASSIONERAD OCH NYKÄR I HÄRNÖN
Mikael Englund kom för drygt fyra år sedan med sin familj till Härnösand för att hälsa på några kompisar som valt att flytta till Härnösand. En och en halv månad senare gick flyttlasset för familjen Englund från Umeå till ett hus på Stenhammar – på Vårdkasbergets sluttning och resten är början på den här historien om Härnö Outdoor Lodge. Tillsammans med Sandra Itämaa och Torbjörn Ullsten äger och driver Mikael satsningen på att utveckla Vårdkasbergets alla möjligheter till att bli ett unikt besöksmål.

UTOMHUS RUNT LÄGER­ELDEN ÄR BÄST
Det är bara ett år sedan planerna tog fart och de tre beslöt sig för att satsa. December 2021 blev startskottet för vad som i dag lockar både Härnösandsbor och nya besökare att smaka på vad som bjuds runt lägerelden utomhus och inne den nyinredda restaurangen. Vedeldad pizza bakad av Mikael eller femrätters smakvandring som inleds med fördrink, kort vandring till Klapperstensfältet, avslutning med utsikten från Utsiktstornet innan det är dags för varmrätt och dessert inomhus lockar.

HÄRNÖSAND VS ÅRE
När vi träffar Mikael väntar han på 20 miljökonsulter från ett företag i Stockholm som valt Härnö Outdoor före Åre för sin fyradagarskonferens efter att ha jämfört offerterna. Tack var andra starka varumärken i Härnösand och Höga Kusten kan vi konkurrera, säger Mikael. Studiebesök och middag på Hernö Gin, klättring längs Via Ferrata uppför Skuleberget och smakvandring med naturguide på Vårdkasberget är vårt framgångskoncept tillsammans.

OM FEM ÅR, OM BANDY, OM BERGET
Mikael är uppvuxen i Kalix, en bandymetropol, och har även hittat till HAIK och Högslätten. Tillsammans med sina barn vill han uppleva den bandykultur han älskar och hoppas även få spela någon ­A-lagsmatch för egen del i vinter.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2022 på sidan 23