Reportage Yippie 4 2014

I huvudet på AnnaCarin

Text Lars Kågström Foto Pawel Maronski

AnnaCarin Löfgren är en av arrangörerna bakom Geccon på Parkaden i höst, där det blir gaming, e-sport, cosplay och hack i tre dygn. Under namnet Fröken Höger föreläser hon som sexolog och har en webbshop för sexleksaker. Och så sjunger hon i Hernö Bryggeri och The Cherry Tops.

Om Geccon

Det känns superspännande, LAN-kulturen är verkligen på väg tillbaka. Förr hade man LAN för att det inte fanns några lokala nätverk. Sedan kom internet och folk satt hemma och spelade och kommunicerade med varandra.
Men många saknade LAN-atmosfären, människan är ju en social varelse. Så till hösten testar vi att köra under nästan tre dygn på Parkaden. Vi vill sikta högt, har kapacitet för 500 deltagare och hoppas på att kunna återkomma två gånger om året.

Om företagande

Fröken Höger För mig är det nödvändigt att driva företag, mitt jobb finns inte annars. Jag har ett så brett intressespektrum att jag inte har något annat val. För vem anställer en som vill vara sexolog, sångerska och fixa event samtidigt?
Jag har lyckats göra jobb av mina intressen och det känns bra. En annan fördel, särskilt när man har små barn, är att tillvaron är rätt flexibel, jag kan bestämma mycket själv. Samtidigt blir det liksom aldrig någon fritid. Allt jag håller på med är jobb och om jag är ledig någon gång vet jag inte vad jag ska göra.

Om sång

Jag har sjungit hela mitt liv och tog lektioner hemma i Sala. Men jag blev lite trött på skönsjungandet och när jag flyttade till Härnösand blev det omedvetet en rätt lång paus. Jag hade ju ingen att sjunga med.
Men för tre år sedan kom jag med i bluesbandet Hernö Bryggeri och för ett år sedan startade vi The Cherry Tops, tre tjejer som sjunger swingjazz. Det är så himla roligt. Och nu går min femåriga dotter där hemma och nynnar på gamla 30-talslåtar!

Om Härnösand

Det är en fantastisk stad, det tyckte jag från första stund. Det är inte helt olikt Sala, min hemstad som jag också gillar, men här finns ju havet också. Jag vill att Härnösand ska må bra och att fler får chansen att se och uppleva vår stad.
Det gäller bara att vi hittar samverkansprocesser som kan sätta Härnösand på kartan, inte bara i Sverige utan i hela världen. Det finns en stor potential att få hit både besökare och folk som vill bo här.

Om sex

Det finns mycket att säga om sex. Det är inget konstigt och pinsamt utan ett otroligt viktigt område som har med personlig hälsa och välbefinnande att göra. Det handlar ju om relationer och om hur man kan fördjupa sitt eget liv.
Porr är så lättåtkomligt för dem som är unga idag och då är det otroligt viktigt att det finns goda förebilder och ett vardagligt och sunt samtal om sex i samhället. En levande diskussion till exempel om att man bara ska gå med på det man själv tycker är OK.

AnnaCarin Löfgren

Ålder 31
Familj Man, två barn och en katt
Bor Villa i Älandsbro

Artikeln publicerades i Yippie 4 2014 på sidan 13