Reportage Yippie 11 2015

Ulrika fick problem – och löste det med en egen uppfinning

När Ulrika Ekebros man skulle vara hjälpsam och monterade bort den urvuxna barnsadeln från hennes cykel fick hon problem.
– Plötsligt hade jag ingenstans att transportera väskan och matkassen. Då började jag fundera och tänkte att det borde finnas en produkt som är lika praktisk och rymlig som en barnsadel men snyggare och mer diskret.
När hon fick höra talas om idétävlingen jagharenidé.nu, som arrangeras av Åkroken Business Incubator, gjorde hon en skiss utifrån idén hon burit på och skickade in den. Vid delfinalen i Härnösand blev hennes hopfällbara cykelbagagelåda Sitty Smart utsedd till ”Bästa produktidé”.
– Jag lämnade in den mest som en kul grej så det var absolut inget väntat att den skulle vinna. Men det ger förstås inspiration att gå vidare!
Än så länge är Sitty Smart, som har samma mått som en kabinväska, bara på idéstadiet.
– I och med vinsten erbjuds jag stöd av affärsutvecklare och tanken är att de ska kunna guida mig vidare i en eventuell process. Vi får se vad som händer, förhoppningsvis kan det bli något av det!
Ulrika är socionom och driver till vardags företag inom det området.
– Jag föreläser och utbildar om socialrätt, främst gällande skydd och stöd för barn. Det känns både meningsfullt och roligt att åka runt och möta engagerade socialarbetare på olika platser i landet.

Ulrika Ekebro

Ålder 44
Bor Brännan
Gör Föreläsare och handledare inom socialrätt
Familj Man och tre barn

Artikeln publicerades i Yippie 11 2015 på sidan 13