Sport & fritid Yippie 5 2020

”De är ovanligt spelsugna i år”

Text & foto Jens Näsman

Golf. Härnösandsborna har verkligen fått vänta på vårvärmen ­under 2020. Några som ofta väntar otåligt är golfspelarna.
– Så är det förstås, men så här vansinnigt spelsugna har de aldrig varit. Vi hade de tre första dagarna fullbokade redan innan vi öppnat, gläds Härnösands ­Golfklubbs pro Erik Lindgren.

Erik Lindgren har jobbat hos Härnösands Golfklubb i drygt tio år, men den här våren liknar inget han upplevt tidigare.
Corona-pandemin har slagit hårt mot stora delar av den svenska idrottsrörelsen.
Golfsporten har pausat alla tävlingar till och med 30 juni inledningsvis, men eftersom idrotten genomförs utomhus och med max fyra spelare i samma boll så finns egentligen inga begränsningar för sällskapsspel.
– Där får vi väl säga att vi är lyckligt lottade trots allt, även om vi inte riktigt vet vart vi landar ekonomiskt när vi summerar det här corona-året.
– Men en sak är säker. Ett sådant här intresse av golfspelande i maj har jag inte upplevt tidigare. Trycket känns snarare som under en julivecka.
Har det märkts av på fler sätt?
– Ja, normalt sätt samlar vi alla medlemmar under en och samma helg för att göra vissa städinsatser på banan och i fastigheterna, men det gick ju inte i år. Vi publicerade istället en lista på de olika uppdragen som vi uppskattade skulle ta elva dagar… men de var fixade redan efter fem.
Begränsas nybörjarkurserna?
– Nej, det gör de inte. Vi har aldrig större grupper än maximalt åtta personer och vi har förlagt alla moment utomhus, även teorin. Årets intresse för kurserna är ungefär som ifjol, summerar Erik Lindgren innan han avslutar med en stilla önskan.
– Nu får vårvärmen gärna komma så vi får klippa och trimma igång banan på allvar…

Artikeln publicerades i Yippie 5 2020 på sidan 65