Sport & fritid Yippie 2 2020

Fredde plockade hem en EM-medalj

Foto Pawel Maronski

Många handbollsfans från Härnösand passade på att se stötta Sverige vid EM i januari. Före Sverige blev EM något av en besvikelse. Men en Härnösandsbo kom faktiskt hem med medalj – kocken och företagaren Fredrik Öström som tjänstgjorde som volontär vid under tre mästerskapsdagar i Stockholm.
– Alla volontärer fick en kopia av EM-medaljen. Lite kul, men framförallt kul att vara med på ett stort evenemang och se hur det fungerade.
Hur kom det sig att du blev volontär?
– Jag såg en annons i höstas, sökte och blev antagen. Sedan visade det sig att det var en större grej än jag hade trott. Jag fick gå fem kurser inför mästerskapet.
Vad gjorde du?
– Jag var publikvärd på läktarna. Man fick en plats anvisad och sedan skulle man se till så att det var bra ordning. I semin mellan Kroatien och Norge så stod jag på en läktare med många kroater och där var det högt tryck i slutet. Det var väl några som var rädda att de skulle storma planen om Norge skulle vinna, men nu vann ju Kroatien så det var lugnt, haha. Över huvud taget var det väldigt bra stämning på läktaren. Det finns ju inga huliganer på läktarna i handboll.
Har du något kul minne från dagarna?
– Många! Men en rätt rolig grej var ju att jag ett pass stod precis på den läktare där mycket folk från Härnösand, Kramfors och Sollefteå hade plats – folk som jag känner igen från handbollsvärlden här uppe. De blev rätt överraskade när det var jag som tog emot dem.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2020 på sidan 9