Sport & fritid Yippie 4 2023

”Nu tar jag över sporten i Yippie”

Text & foto Miriam Maul

Jag är nagelbitare, en som snabbt lär mig namn på nya spelare och lever mig med till 100 procent i matcherna oavsett om det gäller fotboll, innebandy, curling eller handboll eller något annat.

Sport har alltid varit en stor del av mig. Det började tidigt med hockeymatcher i köket där spisen var målet och pappas motorcykelhandskar var hockeyhandskar. Många matcher har spelats i köket i Finsviksstrand, det kan jag lova.

Idrott för mig är engagemang, glädje och liv. Det väcker något inom oss, passion och spänning. Det är något speciellt med att titta på 6-åringar som spelar kvartersfotboll, likväl som att se en stormatch på Friends Arena. Eller att se ett gäng ungdomar dansa en synkroniserad koreografi i stadsparken. Det väcker fjärilar i mig och jag vet att jag inte är ensam om den känslan när vi tittar på idrott.

Så framöver när ni läser mina reportage i Yippie så hoppas jag kunna förmedla dessa känslor i text och bild – och jag hoppas kunna visa på den fantastiska bredd som finns inom idrotten! Vi ses där ute där det händer, där idrotten händer, i Härnösands kommun.

Tack för besöket!
Och mejla gärna in tips på reportage.

Artikeln publicerades i Yippie 4 2023 på sidan 55