Sport & fritid Yippie 8 2020

Stigsjö Trail samlar bygden

I år tänker Stigsjö pandemi-nytt och arrangerar ett motionslopp istället för tävlingssuccén Stigsjö Triathlon.
– Vi sprider ut löparna i skogen. Vi hoppas på en folkfestkänsla på trots av vi måste hålla distans, säger de fyra representanterna från Stigsjö IK och Stigsjö intresseförening.
Stigsjö Trail arrangeras den 29 augusti och deltagarna kan vinna priser på tre olika sätt: 1) springa slingan på kilometer, ta din egen tid och lämna in resultatet vid målgång 2) välj att delta i tipsrundan 3) anmäl dig – och var med i utlottning på ditt deltagarnamn
Tävlingen är öppen för alla åldrar och följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.
Två föreningar står gemensamt för arrangemanget och båda har starkt stöd i bygden.
Stigsjö IK: Klubben har fotbollslag i Kvartersen och Ådalsserien, driver elljusspår och Boda idrottsplan och organiserar innebandy, gympa och badminton i gympasalen på skolan.
Stigsjö intresseförening: Har som syfte att bidra till en positiv utveckling av Stigsjöbygden och driva Smöråkers föreningshus för uthyrning.

 

Varför engagerar du dig ideellt?

Anna Carlsson, Skjollsta, Stigsjö IK:
”För att det ska hända saker i bygden och för att vi vill göra saker här hemma också.”

Katrin Grafström, Brunne, Stigsjö intresseförening:
”Jag har alltid mer eller mindre gjort det. Jag tycker det är roligt. Min drivkraft är att det ska hända något hemmavid. Vi arrangerar också andra saker som matstafetten. Det skapar gemenskap.”

Markus Wallin, Solberg, Stigsjö IK:
”Jag tycker det är roligt att engagera andra, få folk upp hit. Jag springer ofta i skogen och det finns många fina stigar, leder, tjärnar och smultronställen här.”

Theres Viklund, Smöråker, Stigsjö intresseförening:
”Jag tycker att det här är en trevlig bygd, jag är inflyttare sedan 11 år. Min lilla mission är att flera får se hur fint vi bor. Risken är att folk bara kör genom och missar hur vackert det är här.”

Artikeln publicerades i Yippie 8 2020 på sidan 20